Jorden van Foreest verliest in laatste ronde, Magnus Carlsen wint toernooi

sport
Wereldkampioen Magnus Carlsen (foto Alina L'Ami)

De 19-jarige schaker Jorden van Foreest heeft in de laatste ronde van de Masters verloren van de Hongaar Richard Rapport in het Tata Steel Chess toernooi.

Van Foreest was kansloos tegen de Hongaar en moest na 21 zetten opgeven. De Groninger eindigde met 4,5 punt uit 13 partijen op een gedeelde laatste plaats met oud-wereldkampioen Kramnik, maar 4,5 punt was een hogere score dan de kenners voor het toernooi hadden voorspeld.

Alle ogen waren gericht op het topduel tussen de Nederlander Giri en wereldkampioen Carlsen uit Noorwegen. De Nederlander moest winnen om het toernooi op zijn naam te schrijven. Giri offerde nog wel een kwaliteit, maar dat offer leidde snel naar remise. Door dit resultaat won de 28-jarige Carlsen het toernooi al voor de zevende keer. Carlsen eindigde op 9 uit 13 voor Giri met 8,5 punt.

In de Challengers, de groep onder de Masters, speelde de 17-jarige Lucas van Foreest met wit remise tegen Korobov. Lucas eindigde met 6 uit 13 iets onder het midden. De Challengers werd gewonnen door de Bulgaar Kovalev, die daardoor promoveert naar de Masters van volgend jaar.

Deel dit artikel: