Jorden van Foreest verliest in 3e ronde van de Chinees Ding Liren

sport
Lucas van Foreest (foto Alina L'Ami)

De 19-jarige Groninger schaker Jorden van Foreest heeft in de 3e ronde van de Masters van het Tata Steel Chess toernooi verloren van de Chinees Ding Liren.

Ding Liren is niet alleen de sterkste Chinese schaker, hij staat bovendien vierde op de wereldranglijst. Van Foreest kwam na de opening met de witte stukken iets minder te staan. Wellicht had hij het kunnen houden, als hij niet op de 39e zet een grote fout had gemaakt. De Groninger heeft nu 1 punt uit 3 partijen. Aan de leiding gaat de Rus Ian Nepomniachtchi met 2,5 uit 3.

In de groep onder de Masters boekte de 17-jarige broer Lucas van Foreest een knappe overwinning op de sterke Canadees Evgeny Bareev. Lucas gaat in de Challengers aan de leiding met vijf andere spelers met 2 punten uit 3 partijen.