Jorden van Foreest speelt remise tegen Mamedyarov in 12e ronde Tata Steel Chess

sport
foto Alina L'Ami

Schaker Jorden van Foreest heeft in de 12e ronde remise gespeeld tegen Mamedyarov uit Azerbeidzjan in de Masters van het Tata Steel Chess toernooi.

Het was een mooi resultaat van Jorden tegen de nummer drie van de wereld, die tijdens dit toernooi terug is gezakt naar de vijfde plaats op de wereldranglijst. Van Foreest heeft 4,5 punt uit 12 partijen en staat daarmee op een met vier spelers gedeelde laatste plaats. Aan kop is het heel spannend. Wereldkampioen Magnus Carlsen gaat aan de leiding met 8,5 uit 12 op een half punt gevolgd door de Nederlander Giri. Morgen (zondag) volgt de ontknoping in de laatste ronde als de partij Giri-Carlsen op het programma staat.

In de Challengers, de groep onder de Masters, speelde Lucas van Foreest met zwart verdienstelijk remise tegen de sterke Rus Chigaev. Lucas staat met 5,5 uit 12 op de negende plaats.