Jorden van Foreest speelt remise tegen Anish Giri

sport
Anish Giri-Jorden van Foreest

Schaker Jorden van Foreest heeft remise gespeeld tegen zijn landgenoot Anish Giri in de 9e ronde van de Masters van het Tata Steel Chess toernooi te Wijk aan Zee.

Het duel tussen beide Nederlanders eindigde na een spannende strijd in remise. Jorden speelde met de zwarte stukken tegen de nummer vijf van de wereldranglijst. Van Foreest staat op de een-na-laatste plaats met 3 punten uit 9 partijen. Aan de leiding gaan wereldkampioen Carlsen, Nepomniachtchi en Anand met 6 uit 9. In de 10e ronde speelt de Groninger met wit tegen Nepomniachtchi.

In de Challengers, de groep onder de Masters, verloor Lucas van Foreest met de witte stukken van hekkensluiter Kuipers. Het was een partij met wisselende kansen waarin Lucas een paar kansen miste en vervolgens verloor. De jongere broer van Jorden staat nog steeds in de middenmoot met 4,5 uit 9.

Deel dit artikel: