Iets minder bezoekers voor Scheepvaartmuseum

nieuws

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum heeft het jaar 2018 afgesloten met een kleine 36.000 bezoekers. Dat zijn er 3.000 minder dan het jaar ervoor.

Dat komt volgens het museum met name doordat ZomerWelVaart niet doorging. Dat festival trok in 2017 zo’n 12.000 bezoekers. Toch kijkt de leiding tevreden terug op het afgelopen jaar, dankzij succesvolle tijdelijke tentoonstellingen, diverse evenementen en activiteiten zoals de handelsvaart met museumschip de Emma en de beurtvaart op de ZK4.

Grootste trekker was de tentoonstelling ‘Groningen in 3D’ waar ruim 9.000 mensen op afkwamen. De expositie, met stereofoto’s uit de Groninger Archieven, trok met name Stadjers en mensen uit de provincie.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum ontwikkelt zich de komende jaren van puur maritiem museum naar meer algemeen historisch museum van Stad en Ommeland.