Groei Meerstad afgelopen jaar verdubbeld

Afgelopen jaar zijn er ongeveer 200 woningen verkocht in Meerstad. Dat is een verdubbeling tegenover 2017. In Meerstad staan nu in totaal 356 huizen en zijn 184 woningen in aanbouw. Er wonen zo’n 850 mensen.

De voorzieningen in Meerstad worden ook steeds beter. Er zijn al een school, een kinderopvang, een gezondheidscentrum en een strand met horecapunt. Ook is er een goede busverbinding met de binnenstad en het hoofdstation. Na Meeroevers en Tersluis is Groenewei de derde wijk van Meerstad. De verkoop van woningen in deze wijk start medio 2019. In totaal komen er zo’n 350 woningen in deze wijk te staan. Hier worden ook een supermarkt en de tweede school gebouwd.

Vanwege de grote vraag naar woningen, werkt Bureau Meerstad aan uitbreidingsplannen. Tussen Meerstad en de oostelijke ringweg komt vanaf 2024 een nieuw woon- werkgebied met zo’n 1500 woningen. In 2021 gaat de nieuwe snelle verbinding naar Meerstad voor auto, fiets en openbaar vervoer open.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *