Geen stop voor zuidelijke ring

nieuws

De sloop van het viaduct in de zuidelijke ringweg gaat door, nu een meerderheid van de raad voor is. SP, Partij voor de Dieren, PVV en Stad en Ommeland wilden uitstel maar kregen geen meerderheid.

Wethouder Paul de Rook vreest voor financiële gevolgen bij uitstel. Het viaduct bij de Esperantostraat is onderdeel van de huidige ringweg en moet plaatsmaken voor de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg. Aannemer Combinatie Herepoort start binnenkort met de sloop van het viaduct. De SP en Partij voor de Dieren denken dat dat besluit onomkeerbaar is en willen dat besluit pas nemen als er meer duidelijkheid is. ‘Er zijn meerdere redenen om de ringweg nog niet af te breken’, betoogt Kirsten de Wrede namens de Partij voor de Dieren. ‘Er is bijvoorbeeld geen definitief ontwerp voor de nieuwe ringweg.’ Er wordt nu gewerkt aan de herstart van het project na aanbevelingen van de commissie Hertog. ‘Dit zijn voorbereidende werkzaamheden. Als wij de sloop niet laten plaatsvinden moeten we zeer zwaarwegende argumenten hebben. Vervolgens zullen ook alle gevolgen van die beslissing voor rekening komen van de opdrachtgever. Dan komen wij dus mogelijk ook te staan voor de vertragingskosten’, aldus wethouder De Rook

Als de sloop achter de rug is zal ook de aangrenzende oprit bij de Kempkensberg gesloten worden. ‘Zeshonderd auto’s per dag maken gebruik van de oprit. Die moeten hun weg vinden via andere plekken in de stad’, aldus Wim Koks (SP). De Rook: ‘Er zal rondom de Hereweg sprake zijn van verkeerstoename. Wij monitoren dat. Het zorgt niet voor een inbreuk op de veiligheid. Ja, het leidt tot meer verkeer, maar het blijft beheersbaar.’