FC Groningen strijdend ten onder in Eindhoven

FC Groningen heeft in Eindhoven nipt met 2-1 verloren van koploper PSV. De Eindhovenaren kwamen al snel op voorsprong door doelpunten van Hirving Lozano.

Danny Buijs koos zaterdagavond voor een 5-4-1 opstelling met Samir Memisevic terug in de verdediging. Amir Absalem, die normaal de tweede linksachter is, speelde als rechtsback en verving de geschorste Deyovaisio Zeefuik.

FC Groningen had in de eerste helft niets te vertellen in Eindhoven. Na 15 minuten stuurde Pereiro Dumfries mooi weg die vervolgens een panklare voorzet gaf op Hirving Lozano: 1-0.

Vier minuten later was het diezelfde Lozano die weer kon binnen tikken na een voorzet van Pereiro. Sergio Padt keerde op uitstekende wijze twee grote kansen van Luuk de Jong. Met een knappe reflex op een kopbal en een goede ‘dive’ naar de hoek hield hij zijn ploeg op de been.

Waar iedereen wachtte op de 3-0 van PSV, was het Ludovit Reis die uit het niets de aansluitingstreffer wist te maken. Een afvallende bal van een hoekschop belandde voor zijn voeten en hij schoot de bal, via het achterste van Viergever, raak: 2-1.

Aan het einde van de eerste helft kwamen de hoofden van Tim Handwerker en Lozano hard met elkaar in botsing. Waar Handwerker de wedstrijd kon vervolgen, moest Lozano per brancard van het veld.

Na rust kwam FC Groningen goed uit de kleedkamer en kwam het tot kansen. Danny Buijs bracht met Kaj Sierhuis en Mo El Hankouri, die Iliass Bel Hassani verving, die met een ogenschijnlijke voetblessure geblesseerd raakte, twee aanvallers in de ploeg.

Het werd rumoerig op het veld nadat Gaston Pereiro een bal in het gezicht schoot van de op de grond liggende Mike te Wierik. Beide spelers kregen een gele kaart, waar Pereiro eigenlijk met een rode kaart had moeten inrukken.

Het grootste gevaar van de Groningers kwam van een vrije trap van Thomas Bruns. De middenvelder schoot de bal tegen het hoofd van Luuk de Jong, waardoor de bal op de lat belandde.

FC Groningen kreeg in de laatste minuten van de blessuretijd nog een grote kans op de 2-2: een scrimmage in de 16 meter smoorde in een doeltrap.

Aanvoerder Mike te Wierik na afloop van de wedstrijd: “Ik dacht eerst: dit wordt een lang avondje. Tweede helft was er niet echt iets aan de hand en kan je hem nog zo maar maken..”

Over de situatie met Pereiro was Te Wierik duidelijk: “Ik vind het schandalig. Als je iemand vol in het gezicht schiet, lijkt me dat een duidelijke overtreding. Hij schoot mij echt vol in het gezicht, als je dan even sorry zegt: alá. Hij zei niets, dan lijkt het mij opzettelijk”.

Sergio Padt keepte een erg sterke wedstrijd onder het toeziend oog van bondscoach Ronald Koeman. Padt over zijn kansen bij Oranje: “in september heb ik met hem gesproken na het incident. Ik houd dat privé, maar ik moet het gewoon op het veld laten zien. Dat ik er niet meer bij zit, komt door het incident. Ik moet laten zien dat ik veranderd ben en dat ik erbij hoor, maar dat laat ik aan hen.”

Volgende week speelt FC Groningen tegen Willem II, in Tilburg.

Deel dit artikel:

 1. tja, cijfermatig gezien lonkt de keukenkampioendivisie (waar komt nooit een bondscoach komt kijken) alweer en dan de mond vol over (de reservebank van) het nederlands 11-tal. hij is zo vriendelijk het ‘het aan hen te laten’ ook nog.
  wat zou de weegschaal aangeven eigenlijk?

 2. Twee keer Lozano na slecht verdedigen van Absalem. Deze onervaren speler opstellen, ook nog eens op een positie waar hij geen enkele ervaring heeft laat vooral het technisch tactisch onvermogen van de technische staf zien.

 3. Padt was al voor het treinincident uit de selectie gegooid omdat hij onvoldoende fit was. Dit was ook al een maand eerder geconstateerd.
  Je hebt dan helemaal niets in het Nederlands Elftal te zoeken. Er zijn genoeg goede keepers die hun vak wel serieus nemen. Hij had nota bene ook nog eens veel te veel gedronken voor het treinincident. Wanneer je je vak serieus neemt dan kun je beter geen alcohol drinken.
  Dit neemt niet weg dat hij prima heeft gekeept tegen PSV.
  Wanneet Ajax of PSV niet voldoende afstand nemen dan heb je altijd een kans, vraag maar na in Emmen.

 4. PSV- FcG 26-01-2019
  Het was de avond van keeper Padt
  De rest staat er bij in de schaduw
  Misschien wordt het nog eens wat
  Maar geef eerst de trainer een duw.

  In de eerste divisie is nog plek
  Er aan de top staan is niet gek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *