CO2-neutraal tafeltennistoernooi in Beijum

nieuws
Foto: flickr.com/photos/oswaldo/

Op vrijdag 15 februari wordt in Beijum ’s werelds eerste CO2-neutrale tafeltennistoernooi gehouden.

Het toernooi is een terugkerend evenement van tafeltennisclub Ambiente. De CO2-neutrale component is er deze editie door de organisatie “Centraal Wonen” aan toegevoegd. De Rijksuniversiteit Groningen en energiecoöperatie Grunneger Power zijn er bij betrokken. Dertig spelers hebben zich ingeschreven. Dit zijn zowel wijkbewoners als internationale deelnemers.

“Rijksuniversiteit Groningen berekende samen met ons onder andere de benzine en diesel van de deelnemers om naar het toernooi te komen, de verwarming en verlichting van de gebouwen, de drankjes en hapjes, maar ook minder voor de hand liggende zaken zoals het spoelwater van de wc”, aldus organisator Gerrtit Kamstra. “En omdat we best veel CO2 uitstoten tijdens het event, willen we onze verantwoordelijkheid nemen en de CO2 netjes compenseren,” aldus Kamstra.

Zo worden deelnemers met een elektrische auto van het station gehaald. De beide tafeltennislocaties worden reeds voorzien van stroom en CO2 gecompenseerd gas via Grunneger Power/Energie VanOns.