Bruns beleeft droomdebuut en schiet FC Groningen langs Heracles

sport
Foto: Sportphotoagengy.com Thomas Bruns tijdens FC Groningen - Heracles.

FC Groningen heeft de eerste competitiezege van het jaar 2019 binnen. De ploeg van trainer Danny Buijs won met 3-0 van Heracles Almelo door doelpunten van Samir Memisevic en Thomas Bruns.

FC Groningen begon de wedstrijd met drie debutanten in de basisopstelling: Thomas Bruns, Iliass Bel Hassani en Kaj Sierhuis. Bel Hassani liet zich in de eerste minuten van de wedstrijd al direct gelden met goede passes en loopacties.

Na zeven minuten stuurde Bel Hassani Mimoun Mahi alleen af op doelman Blaswich. De Marokkaanse aanvaller probeerde de keeper te passeren maar de sluitpost vormde een goed blok.

Vier minuten later wees scheidsrechter Blom naar de stip van Heracles na een handsbal in de 16 meter. Samir Memisevic stond achter de bal en schoot kalm binnen: 1-0.

In het restant van de eerste helft was Groningen minder dominant, mede door een tactische omzetting van Heracles waardoor het middenveld van Groningen vast stond. De hardwerkende Kaj Sierhuis kreeg nog een aantal kleine kansen op het tweede doelpunt voor de Trots van het Noorden.

In de tweede helft ontpopte Thomas Bruns zich tot matchwinnaar door twee keer knap te scoren. In de 75e minuut kreeg de middenvelder de bal op de punt van het strafschopgebied en krulde hij de bal stijlvol met zijn verkeerde been binnen in de verre hoek: 2-0.

Vier minuten later kreeg Bruns weer de bal op de rand van de 16 meter en krulde hij de bal in de verre hoek: 3-0. Heracles had in het restant van de wedstrijd niets meer te vertellen en dus was de eerste overwinning van 2019 een feit voor de Groningers.

Thomas Bruns na afloop van de wedstrijd: “Van zo’n debuut droom je. Na zo lang niet spelen is dit fantastisch. Ik denk dat we goed gespeeld hebben op een moeilijke periode in de eerste helft na. Ik zat op een dood spoor bij Vitesse en daar baalde ik van. Hier heb ik met de trainer gesproken en we hebben een goede klik, dan probeer je belangrijk te zijn.”

Iliass Bel Hassani: “Het is mijn eerste wedstrijd na een jaar. Het is nog niet goed genoeg, ik vind dat ik meer aan de bal moet komen en kansen moet creëren maar het is bij vlagen vandaag goed gelukt. Ik kom van drie keer in de week vrij zijn, niets meer hebben om naartoe te werken, geen spanning. Ik voelde mij niet meer als een profvoetballer. Nu zijn alle remmen los en kan ik weer lekker voetballen.”

 

Volgende week zaterdag speelt FC Groningen in Eindhoven tegen PSV.

 

Deel dit artikel: