Bietenwagen te water (update)

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112 Groningen

Een bietenwagen is woensdagmorgen van de weg geraakt en in het water beland. De bietenpulp verdween in het kanaal.

De vrachtwagen reed langs het Hoendiep van Hoogkerk naar de stad. Voor het bedrijventerrein bij de UT Delfiaweg raakte de wagen van de weg en belandde in het kanaal. De chauffeur bleef ongedeerd en bleef bovendien vrijwel droog. Brandweer, politie en meerdere ambulances arriveerden snel. De weg was gestremd vanwege het ongeval.

Volgens het betrokken bedrijf was de chauffeur niet aan het bellen, en was hij ook niet in slaap gevallen. De vrachtwagen wordt in de loop van woensdag uit het water gehaald.

Deel dit artikel:

 1. De race langs Hoendiep valt wel mee.
  Heb u wel eens met een vrachtwagen gereden. Maar wat u ziet is momenteel een gaan en komen van bietenauto’s .
  60 tot 70 auto’s per uur.
  Vooral als je weer terug komt vanaf Hoogkerk is het stukje waar Hoendiep erbij komt redelijk smal met een smalle berm.
  En dan zijn er wel andere punten waar ik aandacht wil geven. Al die fietser die er in het donker rijden zonder licht of op de rotonde geen hand uitsteken. Of auto’s die nog gauw gas bij geven om toch voor die vrachtauto de rotonde op stuiven.
  Maar zonder transport staat alles stil.
  Want hoe komt U aan dagelijkse boodschappen of brandstof voor u auto. Of U flesje bier of wijn. Alles word vervoerd met een vrachtwagen.
  Ik ben zelf een chauffeur die al bijna 34 jaar bij de weg zit.

  1. Zit zelf dagelijks op de weg, maar als ik kijk naar het asociale rijgedrag van suikerbieten coureurs aan, langs en over het Hoendiep, dan krijg ik wel eens het idee dat men denkt dat deze weg aan hun toebehoort.
   Bij de afslag naar de fabriek, geeft men, als men dit al doet, richting aan, maar blijft gewoon op de baan voor recht doorgaand verkeer rijden, daarbij op het laatste moment afslaand om dan vol in de remmen te gaan, omdat men gedwongen is vaart te minderen, gelet op de sancties welke hier voor staan.

   Wat de oorzaak is geweest van het in het water raken van de met vezels geladen auto weet ik niet, maar ik durf wel te stellen dat het weinig sociale chauffeurs zijn,.

 2. Het is een wonder dat dit niet eerder is gebeurt, heel regelmatig zie ik de bieten chauffeurs appen en bellen in de auto op het hoendiep( loop er dagelijks met de hond) verder rijden ze er veel te hard, en zie je ieder jaar sporen naast de weg, en wordt er ieder jaar het gele paaltje van de vluchtheuvel gereden. Dus het mag een wonder heten dat er geen ergere ongelukken met bv. Fietsers of wandelaars is gebeurt. De chauffeurs rijden vaak asociaal, maar de hoofd schuldige is natuurlijk cosun- die de portemonnee niet wil trekken voor een betere aanrij route.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *