Winst voor GRC, SC Stadspark verliest, duel GVAV gestaakt

sport
Foto Martijn Minnema. GRC - GAVC

GRC Groningen pakte vanmiddag drie punten in de eerste klasse F van het zondagvoetbal. In dezelfde klasse verloor SC Stadspark. Het duel van GVAV werd gestaakt.

Door Martijn Minnema

GRC pakte vanmiddag thuis tegen GAVC drie belangrijke punten in de strijd om weg te blijven van de onderste plaatsen in 1F. De Groningers gingen voor rust zeer efficiënt met de mogelijkheden om, uit drie kansen werden twee goals gescoord.

Op het half uur zette Erwin Alt GRC op 1-0 nadat hij via de binnenkant paal raak schoot. Tien minuten later maakte Yannick van Duin er 2-0 van toen hij van dichtbij binnen kopte.

Opponent GAVC stond vooraf in punten gelijk met GRC en had zijn dag niet bepaald. Maar omdat GRC er na rust uit enkele goeie kansen niet in slaagde de wedstrijd in het slot te gooien werd het zowaar nog spannend. In de 78′ minuut scoorde GAVC vanuit het niets 2-1, maar de gasten slaagden er ook daarna niet in GRC in verlegenheid te brengen. Omdat GRC ook daarna de mogelijkheden niet wist te benutten werd 2-1 de eindstand.

Stadspark onderuit

SC Stadspark verloor uit bij VV Heerenveen met 3-0 en blijft daardoor twaalfde in 1F. Het zag de clubs onder hen echter wel dichterbij komen.

VV Heerenveen is na een slechte start in vorm en boekte tegen Stadspark zijn vijfde opeenvolgende zege. Na een half uur opende Robin de Boer de score voor Heerenveen, Han van Dijk maakte er in de 60′ minuut 2-0 van waarna Jordy Veenstra een kwartier voor tijd de wedstrijd definitief in het slot gooide met de 3-0.

Stadspark staat ondanks de nederlaag nog steeds maar één punt achter op de veilige elfde plaats. Volgende week staat de stadsderby Stadspark-GRC op het programma. GRC heeft vier punten meer dan Stadspark.

2K: Winst voor Helpman, Lewenborg verliest degradatiekraker en GVAV Rap. gestaakt

In de tweede klasse K won Helpman onder andere dankzij twee treffers van Kevin Hofman uit bij nummer drie ASVB met 1-3. Helpman staat nu zesde.

Het degradatieduel tussen de onderste twee clubs uit 2K, Peize en FC Lewenborg, eindigde in 4-2. Nadat Lewenborg een vlot opgelopen achterstand nog voor de twintigste minuut in een 1-2 voorsprong om wist te buigen ging het na rust mis. In de 40′ minuut kwam Peize al langszij en na rust liep de hekkensluiter uit naar 4-2. Lewenborg blijft voorlaatst, het gat met Peize is nu nog twee punten.

GVAV Rapiditas-Roden gestaakt

GVAV Rapiditas-Roden werd bij een 1-1 stand gestaakt, wegens wanordelijkheden . Nadat Bert Roede van Roden rood kreeg liepen de gemoederen hoog op. Aanvankelijk werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Uiteindelijk zag de scheidsrechter het niet zitten verder te gaan. Ingmar Liezenga had GVAV kort voor rust vanaf de stip op 1-0 gezet, kort na rust scoorde Rene de Vries de gelijkmaker.

Derde Klasse A en B
In 3A zette Forward na een vrij weekend de zegereeks voort met een 1-2 zege bij SC Bolsward. Thomas Bruin scoorde kort voor tijd de winnende treffer en bezorgde Forward daarmee zijn vierde opeenvolgende zege. Forward staat door deze zege zesde. Volgende week komt koploper Drachten op bezoek.

Mitchell van Kalsbeek scoort vier keer voor Gruno

Gruno staat tweede en zag door een 4-3 zege op VC Trynwalden het gat met de koploper vier punten blijven. Grote man bij Gruno was Mitchell van Kalsbeek die vier keer scoorde. Na een 1-0 ruststand namen de gasten na rust in het eerste kwartier de leiding. Van Kalsbeek scoorde daarna een loepzuivere hattrick waarna het kort voor tijd nog 4-3 werd. Groninger Boys was vrij.

Amicitia laatste na ruime nederlaag

In 3B ging Amicitia ruim onderuit bij SVZ, het werd 5-0. Alle treffers vielen na rust. Doordat hekkensluiter VAKO won staat Amicitia VMC nu laatste.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *