Vrachtwagen verliest brandstof in Beijum: “Dieselspoor van twee kilometer”

112
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Door een lekkage is een vrachtwagen vrijdagochtend brandstof kwijt geraakt in de wijk Beijum. Het gaat om een spoor van vele honderden meters. Dat meldt de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De melding van een brandstoflekkage kwam rond 11.45 uur bij de hulpdiensten binnen. Een chauffeur had op de Amkemaheerd zijn vrachtwagen met combinatie geparkeerd nabij een supermarkt toen hij ontdekte dat hij een spoor brandstof in de wijk had achtergelaten. “Ik denk dat het om een spoor van bijna twee kilometer gaat”, laat incidentfotograaf Rick ten Cate weten die ter plaatse is. “De lekkage is ontstaan ter hoogte van de afrit van de Ringweg. Het voertuig heeft vervolgens brandstof gelekt tot de parkeerplaats bij de supermarkt. In de wijk ruikt het behoorlijk naar diesel.”

Behalve de brandweer zijn ook de gemeente en de politie ter plaatse. Agenten hebben de Amkemaheerd afgesloten. Door middel van een absorptiemiddel zal de brandstof opgeruimd gaan worden. De lekke brandstoftank zal gerepareerd gaan worden.

Het gaat om een dieselspoor van 1,9 kilometer:

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl