‘Verboden voor hangjongeren tussen 20.30 en 07.00 uur’

nieuws

De gemeente Ten Boer constateert al geruime tijd dat er sprake is van overlast door jongeren op het Koopmansplein. De burgemeester en buurtagent gaan volgende week donderdag met de jongeren en hun ouders praten.

‘Omwonenden van het Koopmansplein en bewoners van De Bloemhof ervaren veel last van geschreeuw, harde muziek, het achterlaten van zwerfvuil, scheurende auto’s en bromfietsen en het afsteken van vuurwerk. Voor gemeente en politie een situatie die wij niet langer willen aanzien’, schrijft de gemeente.

Nadat het Dorpsplein verboden gebied werd voor hangjongeren en de tijdelijke hangplek aan de Riekele Prinsstraat werd opgeheven, verplaatste de overlast zich naar het Koopmansplein. ‘Helaas blijft de overlast bestaan, ondanks alle waarschuwingen en bekeuringen’.

Aan het Koopmansplein en omstreken staan inmiddels borden met de tekst ‘Verboden voor hangjongeren tussen 20.30 en 07.00 uur’. Deze borden maken het voor de toezichthouders makkelijker om handhavend op te treden.

‘We zijn hard op zoek naar een geschikte hangplek voor de jeugd. Projectleider Patrick Kampherbeek sprak de afgelopen weken met alle betrokken partijen. Hij gaat op korte termijn in gesprek met de jongeren, hun ouders en dorpsbewoners over de verschillende mogelijkheden. Volgende week donderdag gaan de burgemeester en de buurtagent in gesprek met jongeren en hun ouders, om het probleem op het Koopmansplein nogmaals aan hen voor te leggen’.