‘Stadshelden’ brengt jongeren en ouderen samen met pizza’s

wijken
Foto: Evert Sulman

Donderdagavond aten twintig jongeren en twintig ouderen gezamenlijk pizza’s in kerkgebouw De Fontein in Selwerd ter ere van de start van het project ‘Stadshelden’: Een nieuw jongerenproject dat zich inzet voor bewoners van de gemeente Groningen met geen of weinig netwerk. 

“We mogen hem bellen als we hulp nodig hebben,” aldus een oude dame over een jongere die ze deze avond ontmoet heeft. Nadat de pizza’s op zijn, wisselen verschillende aanwezigen telefoonnummers uit. “De één om elkaar beter te leren kennen, de andere voor informele zorg”, legt Albert Veenstra uit.

De stichting heeft, naar eigen zeggen, inmiddels al tientallen jongeren gekoppeld aan mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken. Op de Facebookpagina kunnen mensen zich aanmelden voor het netwerk of solliciteren als potentieel medewerker.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *