Stadse brandweer assisteert bij grote brand in Foxhol (update)

112
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In een loods van Avebe in Foxhol heeft vrijdagavond een grote brand gewoed. De Stadse brandweer assisteerde met verschillende wagens bij de bestrijding van het vuur.

“De brand aan de Avebe-weg brak rond 21.50 uur uit”, vertelt Matthijs Noordhoff van de brandweer. “Al snel werd er opgeschaald naar zeer grote brand waardoor verschillende bluswagens en ondersteunend materieel ter plaatse kwam.” In een opslagloods stond een hoeveelheid hout in brand. De Stadse brandweer assisteerde met een bluswagen, een hoogwerker en een schuimblusvoertuig. “Ook de brandweerkorpsen van Harkstede, Veendam en Hoogezand kwamen ter plaatse. Er werden dompelpompen ingezet om voldoende bluswater bij de brand te krijgen. Dit water haalden we uit het Winschoterdiep.”

Bij de brand kwam veel rook vrij. Omwonenden werd geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden en om ventilatie uit te schakelen. Een meetploeg van de brandweer onderzocht of er ook schadelijke stoffen vrij kwamen. Dit blijkt niet het geval te zijn geweest. Rond 23.30 uur was de brand onder controle. Het nablussen zal nog enige tijd in beslag gaan nemen. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl