SP niet onder de indruk van rapport over ringweg

De SP-fractie in de gemeenteraad van Groningen is niet onder de indruk van de uitkomsten van de commissie Hertogh.

Die commissie zocht een oplossing voor de vertraging van de aanleg van de Zuidelijke Ringweg en de conflicten tussen de aannemer en de opdrachtgevers.  “De uitkomst van de commissie lijkt exact op de reactie van twee maanden geleden. Niets concreets en geen duidelijkheid over de toekomst”, zegt raadslid Wim Koks van de SP.

De SP heeft het college van B&W gevraagd om opheldering over de financiële risico’s, de vertraging die overlast beperkende maatregelen rondom Hoogkerk oplopen en over de geslotenheid en gebrek aan informatie voor omwonenden. “Hoe geslotener en hoe langer de weg naar een oplossing duurt, des te meer wantrouwen omwonenden krijgen in een goeie afloop van het project. Ook ons vertrouwen in een goede afloop is broos”, stelt SP-raadslid Wim Koks.

Drie weken heeft het college van B&W om de vragen te beantwoorden. Ondertussen rekent de SP erop dat omwonenden beter geïnformeerd en betrokken worden.

Deel dit artikel: