“Sinterklaasfeest in De Wijert smaakt naar meer”

wijken
Foto: Dennis Broekema

Het Sinterklaasfeest in MFC De Wijert is zaterdag een groot succes geworden. “Dit is een evenement dat naar heel veel meer smaakt.”

Ruim zestig kinderen zaten zaterdagmiddag gespannen af te wachten in het multifunctioneel centrum in de wijk. Zou Sinterklaas wel komen? Die zorgen waren niet voor niks. Het laatste Sinterklaasfeest dateerde alweer van ruim tien jaar geleden. “Door omstandigheden op organisatorisch niveau lukte het de afgelopen jaren niet om Sinterklaas en zijn Pieten hier te krijgen”, vertelt organisator Dennis Broekema. “Enige tijd geleden ontstond het idee om dit evenement weer in de wijk te organiseren en dat is gelukt.” Sinterklaas en zes Pieten zouden de kinderen zaterdagmiddag in het centrum verwennen met mooie cadeaus. “Dit is echt het meest vette wat ik ooit heb gedaan. Wat een feest en wat een sfeer. En al die blije kindjes met cadeautjes. Grote dank aan alle vrijwilligers en bedrijven die het Sinterklaasfeest De Wijert mogelijk hebben gemaakt!”

Ook de bezoekers waren opgetogen. “Wat een mooi kinderfeest. Het sidderde en swingde met heel veel vrolijke en blije kinderen”, schrijft Nonna. “Super georganiseerd en fantastisch gedaan met zwarte piet en roet veegpiet”, zegt Henderika. De organisatie hoopt dat Sinterklaas volgend jaar opnieuw De Wijert gaat bezoeken.

Deel dit artikel:

 1. Roetveeg pieten!

  We noemen Nederland racistisch!

  Milly Scott heeft ons land in 1966 vertegenwoordigd op het Eurovisie Songfestival!

  Artiesten van het Motown label scoorden nummer één hits in Nederland in de jaren 70 als poort voor de rest van de Wereld.

  Het is ronduit een verraad van de politiek om een kinderfeest te bederven.

  Het heeft niets met enige racisme van doen.

  Vraag het Milly Scott !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *