Scholieren lopen dag mee bij de brandweer

Bijzonder bezoek woensdag op de brandweerkazerne aan de Sontweg. Een schoolklas van basisschool Het Palet draaide een dag mee.

“In september hebben we een open dag georganiseerd”, zegt Dennis de Vlieg van de brandweer. “Daarbij werd een prijsvraag uitgeschreven die gewonnen werd door een leerling van Het Palet. Als beloning mocht hij zijn klas meenemen om een dagje mee te draaien bij de brandweer.”

De brandweer haalde daarbij alles uit de kast. De leerlingen konden meekijken bij een duikoefening, kregen een rondleiding door de kazerne en mochten zelf met een hogedrukspuit spuiten. “Ik vond het erg spectaculair om te zien”, zegt één van de leerlingen. “Wat me vooral opviel was dat het best wel lang duurde voor het slachtoffer door de duikers uit de auto gered kon worden. Dat duurde ook langer dan ik gedacht had. Daarnaast had ik helemaal niet verwacht dat de brandweerlieden hier ook sliepen, en dat ze hun eigen zwembad hebben.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *