Ron Jans stopt bij FC Groningen

sport
Foto: Sportphotoagency.com Ron Jans.

Ron Jans stopt na dit seizoen als manager technische zaken van FC Groningen.

Ron Jans volgde op 1 juli 2017 Peter Jeltema op als technisch manager. “Ik ben er in anderhalf jaar tijd achter gekomen dat ik meer een stúúrder dan een bèstuurder ben”, aldus Jans. “Voor mezelf heb ik er alles aan gedaan om een goede technisch manager te zijn voor de club en dat zal ik ook blijven doen. Maar uiteindelijk voelde ik me niet meer senang genoeg in deze baan. En ik had ook gehoopt meer positiefs te bereiken.”

Algemeen directeur Hans Nijland respecteert de beslissing van Jans: “De rol van technisch manager is geen eenvoudige en vraagt veel van de persoon. Ron heeft zich de afgelopen anderhalf jaar enorm vastgebeten in zijn functie en heeft al een tijd terug aangegeven dat deze periode voor hem een moment van evaluatie zou zijn. De uitkomst is dat hij zijn functie na dit seizoen neerlegt”. FC Groningen gaat zich de komende periode oriënteren op een nieuwe technisch manager.

Geheel onverwacht komt het vertrek van Jans niet. In september gaf hij tegenover De Stentor al aan dat hij zich niet helemaal thuis voelde in de rol van technisch manager. In januari zou Jans een besluit nemen of hij door zou gaan. Dat besluit is een maand eerder gekomen. Daarnaast was er veel kritiek op de selectie van FC Groningen die beneden de maat presteert. Jans is medeverantwoordelijk voor het samenstellen van die spelersgroep.

 

Ron Jans over zijn aangekondigde vertrek: