Protest tegen gaswinning bij gerechtsgebouw Groningen

nieuws
foto: Bob de Vries

Aanstaande donderdagmiddag vindt een protestactie tegen aardgaswinning plaats bij het gerechtsgebouw in Groningen. Aanleiding is de rechtszaak die Stichting Tsjingas heeft aangespannen tegen gas-en olieproducent Vermilion, over gaswinning bij het Friese dorp Nij Beets.

Vermilion wil proefboringen naar aardgas doen in heel Nederland. Monique Plantinga van Tsjingas zegt dan ook niet alleen te staan voor Nij Beets, maar voor veel meer plaatsen: “Vorig jaar werd Nij Beets in de rechtbank nog weggezet als een ‘Gallisch dorpje’. Maar we zijn niet alleen. Er zijn verspreid over het land heel veel mensen in dorpjes en steden die het klimaat belangrijk vinden.”

Tsjingas organiseert de manifestatie in samenwerking met Laat Fryslân Niet Zakken, Milieudefensie en de Waddenvereniging. Ook directeur Marjan Minnesma van Urgenda en gedeputeerde Michiel Schrier van de Provinciale Staten Fryslân zullen aanwezig zijn.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *