Nederland Kijkt Sterren op de Vismarkt

nieuws

Op donderdag 10 januari vindt ’s avonds op de Vismarkt de manifestatie Nederland Kijkt Sterren plaats om ‘100 jaar, één sterrenhemel’ te vieren.

De Internationale Astronomische Unie (IAU) viert in 2019 zijn honderdste verjaardag én de astronomische ontwikkelingen die wetenschap, technologie en cultuur de afgelopen eeuw hebben doorgemaakt. Bij de publieksactiviteiten die in honderd landen in de loop van 2019 worden georganiseerd wordt hierbij stilgestaan en wordt bovendien het belang van de sterrenkunde benadrukt als instrument voor educatie, ontwikkeling en diplomatie.

#IAU100 begint met wereldwijde sterrenkijkactiviteiten tijdens de 100 Hours of Astronomy, in ons land onder de titel: Nederland Kijkt Sterren. Dit evenement vindt in Groningen plaats op 10 januari. Sterrenkunde-amateurs en professionele astronomen zullen hun kennis en enthousiasme over de sterrenkunde delen met het grote publiek. Er worden wereldwijd 250 kijkevenementen georganiseerd in vijftig landen.

Deel dit artikel: