Motie snellere treinverbinding Randstad aangenomen

De regering gaat onderzoeken hoe een snelle treinverbinding tussen het Noorden en de Randstad zo snel mogelijk gerealiseerd kan worden. Een motie hierover werd dinsdag in de Tweede Kamer aangenomen.
De motie was ingediend door onder andere het Groningse Kamerlid Stieneke van der Graaf van de ChristenUnie. Volgens haar zou een snelle treinverbinding veel voordelen bieden voor het Noorden. Voor bedrijven wordt het bijvoorbeeld aantrekkelijker om zich er te vestigen, maar ook zorgt het voor minder spanning op de woningmarkt.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66) laat weten dat ze de komende tijd in kaart gaat brengen hoe er minimaal dertig minuten reistijdverkorting behaald kan worden. Dit moet uiterlijk in 2030 uitgevoerd zijn.

Deel dit artikel:

 1. En ondertussen moet de lijn groningen-zwolle aanbesteed worden dat er een boemeltrein gaat rijden? Dus een extra overstap, hoe is dat uitgedacht m.b.t. een snellere verbinding met de randstad?

 2. Het voorstel naar de noordelijke 4 provinciale Statenleden cq partijen is een afsnijding Kampen Zwartsluis Hoogeveen te krijgen met aftakking bij Zwartsluis Leeuwarden.
  En het spoor 150 cm uit elkaar te halen en alle spoorwegovergangen er uit te halen daarmede kan de snelheid omhoog naar 200 km p.u
  Ontloop je Zwolle
  Ontloop je Herfte
  Daarmede win je 34 min reistijd naar Groningen en Leeuwarden.

  Leg een spoor verbinding aan Dalen Hoogeveen
  reistijd besparing 52 min
  Daarmede maak je verbinding Enschede Groningen mogelijk voor personen treinen en goederen treinen.
  De oproep aan allen was contact op te nemen met hun partijleden in de Tweede Kamer en dat is geschied.
  De Christen Unie en de SP diende moties in en zijn beide aangenomen 106 voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *