Leerlingen zamelen geld in voor arme kinderen

Sommige kinderen in Groningen groeien op in armoede. Daar willen leerlingen van ODS de Starter in de Grunobuurt wat aan doen: ze halen geld op om zo veel mogelijk kinderen een leuke decembermaand te bezorgen. Daarvoor gingen ze vrijdag kerstliedjes zingen op verschillende plekken in de stad.

Op school zamelden ze ook kleding, eten en speelgoed in. “Wij hebben een hele fijne decembermaand,” zegt Feline. “Wij kunnen allemaal leuke dingen doen met kerst. Sommige kinderen kunnen dat niet, dus daarom vind ik het heel belangrijk dat wij spullen en geld inzamelen zodat zij ook een fijne decembermaand hebben.”

De leerlingen zongen vrijdag op drie locaties in de stad: bij de Westerhaven, de Vismarkt en op de Grote Markt. Bij de eerste twee locaties werd al meer dan 50 euro opgehaald.

Deel dit artikel:

 1. Wat een geweldig initiatief!

  Het zijn de kinderen voor kinderen. De lokale politiek heeft het daarentegen te druk met de studenten en prestigeprojecten!

  1. Er zijn legio mogelijkheden aan inkomensondersteuning of steun om aan allerlei activiteiten te participeren voor kinderen in arme gezinnen.
   Probleem is vooral dat het soms lastig is om deze groep te bereiken.

   1. Dit reikt ook maar tot een bepaalde hoogte. Het is nooit een hosanna geweest in Groningen. Ze weten wel de ‘student’ te bereiken. Een beleid, dat averechts werkt op Groningen. De lage opkomst van 44% sprak boekdelen. ‘Ze’ luisteren niet meer naar hun inwoners. Of het nu gaat om het Oosterhamriktrace of het plantsoentje bij Der Aa-kerk. Ze drijven hun eigen zin door. 2 jaar geleden heb ik al woorden van een gelijke strekking geschreven op dit forum, dat de lokale politiek nagenoeg failliet is. Omdat ik ook de geluiden hoor uit mijn omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *