Grote alcoholcontrole in en rondom binnenstad

112
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie heeft vrijdagavond op verschillende locaties in en rondom de binnenstad alcoholcontroles uitgevoerd. Daarbij werden zes bestuurders betrapt die vervolgbaar zijn.

De controles werden aan het einde van de avond uitgevoerd. Agenten waren onder andere te vinden op de Westerhaven, Meerweg, Hereweg, Damsterdiep en de Vondellaan. Zowel automobilisten als scooterrijders werden gecontroleerd op alcoholgebruik, maar ook werd er gekeken naar algemene zaken als in het bezit zijn van een rijbewijs en mankementen aan de voertuigen. “Bij de controles was ook een politiemotor aanwezig”, zag incidentenfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl. “Deze motoragent reed in de buurt van de controle rond. Weggebruikers waar iets mee loos was begeleidde hij naar de controle.”

De politie meldt zaterdagochtend dat er tijdens de controles in totaal 1.763 blaastesten werden afgenomen. Bij vier automobilisten bleek dat zij te diep in het glaasje hadden gekeken, waarvan er drie vervolgbaar zijn. Daarnaast bleken twee bestuurders onder invloed te zijn van drugs. De politie laat verder weten dat vergelijkbare controles de komende tijd vaker zullen worden uitgevoerd.

Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl