Grofvuil gaat in vlammen op in Paddepoel

In de Voermanstraat in de wijk Paddepoel heeft vrijdagavond een afvalbrand gewoed. Dat meldt de incidentenwebsite groningsnieuws.nl.

De melding van de brand kwam rond 23.40 uur binnen op de meldkamer waarop er werd uitgerukt met een bluswagen. Bij aankomst bleek er grofvuil/afval in de brand te staan op de kruising met de Eenhoornstraat. Het afval was midden op straat geplaatst en vervolgens in brand gestoken. Brandweerlieden hebben het vuur geblust met één straal hogedruk.

De politie hield tijdens de bluswerkzaamheden een oogje in het zeil en doet onderzoek naar hoe het vuur kon ontstaan.

Foto: Wesley Bos – groningsnieuws.nl
Deel dit artikel:

 1. Toch triest dat in deze tijd van het jaar blijkbaar mensen denken dat alles kan en mag. Fik en vernielingen zijn aan de orde van de dag. Onrust in Hoogkerk, dit in Paddepoel, boom in Selwerd….. triest, erg triest

 2. dit is de staat zijn eigen schuld. alles onderdrukken en gaan kagen over hoe de bevolking zich gedraagt! alles moet volgens de hun bedachte regels! er is geen vrijheid meer. ze ! de staat steelt van ons de rechten het geld en de vrijheid. en wij moeten het ons laten bevalen hoe de politieke partijen die net eens weten hoe mensen leven in armoede en onder slechten omstandigheden. dank het aan de VVD en de pvda en alle andere partijen die slaven willen hebben in plaats van mede bewoners. het word tijd dat gewone mensen in de politiek komen die wel hart hebben voor het volk en niet de rijken en bedrijven! zo creëer je een revolutie!

  1. @Kor ten Hoove

   Onzin.

   Gewoon geen enkele opvoeding gehad. Opvoeding heb je zelf in de hand. Wat regels en grenzen, consequent zijn, rust en regelmaat, gedoseerd complimenten (teveel leidt tot narcisme) en een heleboel liefde en aandacht.

   Degenen die “lotgenoten” uit de onderklasse bedreigen, terroriseren, intimiderend en hulpverleners belagen zijn producten van volk dat zich nooit had moeten voortplanten. Hard maar waar. Hoog tijd voor prestatieverplichting aan recht op kindertoeslag.

   Was is toch voor een dom excuus om materiële achterstand en afgunst als geldige reden voor de hufter uithangen te zien? Ben ook opgegroeid met op zaterdagavond een glas fris, en een klein bakje chips, maar kwam niet op idee anderen het leven zuur te maken.

 3. Nou Kor, rotzooi trappen eind december is geen revolutie. De meeste die daar staan en dit soort dingen flikken zijn gewoon asociaal en geven niet om hun medemens. Alles ikke ikke ikke, eigen lol. Wat dat betreft past het prima bij partijen als VVD. Daarbij, politiek Groningen is aardig sociaal en betrokken, met hart voor de bevolking.
  Overigens, geen vrijheid? Je hebt denk ik geen idee waar je het over hebt. Nederland kent ongelooflijke vrijheden. Onderdrukking komt hier amper voor. Maar vrijheden die we hier hebben worden dan weer anders vertaald. Vrijheid zou samen op moeten gaan met fatsoen en geven om elkaar, en dat gebeurd hier weinig meer. Vrijheid van meningsuiting is vertaald naar recht om te beledigen, om maar iets te noemen.

 4. Brave hendrik de jeugdigen willen geen gepreek horen ze zijn jongens die bravoure tonen aan hun chickies en eigenlijk zyn ze bang voor de politie ze willen zich bewyzen…anders willen die meisjes geen verkering……ze willen toch geen lulletje rozenwater met een pakje sterretjes aan hun zyde meer op die leeftyd.

  1. Om het romantische plaatje af te maken. Diezelfde meisjes, meestal tussen de 16 en 25, hebben 1 of meerdere kinderen, alleenstaand omdat dat jochie toch geen vreten op de plank kan leggen. Vervolgens is er geen fatsoenlijke man die ze meer wil hebben voor de rest van hun leven. En ondertussen denken ze het recht te hebben op klagen en dat ze o zo zielig zijn omdat ze alleenstaande “moeder” zijn…

   Maar hee het was wel gezellig “vroeger” met de jongens!

 5. Kor ten Hoove is het prototype van een echte Tokkie, een asociale, zoals Embee dat ook al aangeeft. En enig verstand van politiek heeft die Kor ook al niet; VVD is in Groningen een kleine partij zonder enige politieke macht. De grote partijen partijen in deze stad zijn GroenLinks, SP en PvdA. Met klachten moet je daar zijn, want al decennia lang zijn zij hier de baas.

 6. Henk Kamminga noemt iemand een tokkie maar kan beter eens de Hans Anders een bezoekje gaan brengen voor een leesbril, Cor benoemt niet alleen de VVD maar ook de PVDA, typisch weer iemand die voor zijn partij opkomt en een ander meteen voor tokkie moet uitmaken.
  Ik ben het volkomen met Kor eens. Daarnaast Paddepoel is een armoede wijk, 75% is armoede. Politiek geeft niets om ons als buurten, niet in Den Haag maar ook niet de machtigste partijen in Groningen. Zelf ben ik iemand uit de Reitdiephaven, voorheen jaren Vinkhuizen gewoond, altijd werkzaam geweest in de politiek dus weet waar ik over praat….

  1. Dus als je arm bent, hoef je je kinderen niet op te voeden? Wat heeft armoede er mee te maken? Omdat er onrechtvaardigheid is, kun je je buurtjes terroriseren?

   Ik ben ook in relatieve armoede opgegroeid. Nooit slachtofferrol aangenomen. Raar hedendaags verschijnsel onder minder begaafde volksdeel. Het is een kwestie van werken en dragen; het eerste kan je uit de armoede halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *