Boze schoonmakers voeren actie in Stad

Boze schoonmakers hebben dinsdag op verschillende plekken in de stad actie gevoerd. Reden zijn de onderhandelingen over een nieuwe cao die moeizaam verlopen.

De schoonmakers trokken in een bus langs verschillende bedrijven in de stad. Dit deden ze in gezelschap van een hulp-Sinterklaas die cadeautjes uitdeelde aan de werkgevers. “Wij voelen ons een beetje Sinterklaas omdat we iedere keer presentjes moeten inleveren bij onze bazen”, vertelt Brigitte. “Als we ziek zijn moeten we een vakantiedag inleveren en we moeten verplicht een snipperdag opnemen als er geen werk is.”

Sinds oktober wordt er onderhandeld over een nieuwe arbeidsovereenkomst maar dat verloopt moeizaam. “Komende donderdag staat de vijfde onderhandelingsronde op het programma en ik denk dat het wel eens erg spannend zou kunnen gaan worden. We willen meer loon, dat werkgevers ziekteverlof zelf gaan betalen en dat reiskosten gewoon vergoed worden.” Ook later in december staan nog een aantal onderhandelingsdagen geplanned. Mocht dat allemaal mislukken dan wordt door de schoonmakers het woord staken al in de mond genomen.

Deel dit artikel:

  1. Heb als schoonmaker met een contract voor onbepaalde tijd een prima uurloon. Ruim boven de elf euro bruto.

    Ze kunnen duizend keer beter tegen het Marrakesh Pact (bindend als een activitische GroenLinks rechter dat wilt) en absurde energietransitie demonstreren. Gaat veel meer geld en andere ellende kosten.

    Maar ja de top van de FNV; aanhangers van Kalergi Coudenhove, en bevriend met de bazen van de multinationals.

  2. Opnieuw een enorm ondergewaardeerde en onderbetaalde beroepsgroep. Het gaat zo goed in Nederland hoor ik dagelijks via de media, dat ik mij vaak afvraag waarom er dan geen salarissen worden betaald aan bijvoorbeeld schoonmakers, welke nu nog altijd van een karig loon rond moeten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *