Boze schoonmakers voeren actie in Stad

Boze schoonmakers hebben dinsdag op verschillende plekken in de stad actie gevoerd. Reden zijn de onderhandelingen over een nieuwe cao die moeizaam verlopen.

De schoonmakers trokken in een bus langs verschillende bedrijven in de stad. Dit deden ze in gezelschap van een hulp-Sinterklaas die cadeautjes uitdeelde aan de werkgevers. “Wij voelen ons een beetje Sinterklaas omdat we iedere keer presentjes moeten inleveren bij onze bazen”, vertelt Brigitte. “Als we ziek zijn moeten we een vakantiedag inleveren en we moeten verplicht een snipperdag opnemen als er geen werk is.”

Sinds oktober wordt er onderhandeld over een nieuwe arbeidsovereenkomst maar dat verloopt moeizaam. “Komende donderdag staat de vijfde onderhandelingsronde op het programma en ik denk dat het wel eens erg spannend zou kunnen gaan worden. We willen meer loon, dat werkgevers ziekteverlof zelf gaan betalen en dat reiskosten gewoon vergoed worden.” Ook later in december staan nog een aantal onderhandelingsdagen geplanned. Mocht dat allemaal mislukken dan wordt door de schoonmakers het woord staken al in de mond genomen.