Aannemer Ring Zuid: ‘Bouw gaat in januari weer beginnen’

Volgens George Kempenaar, directeur van bouwbedrijf Jansma in Drachten, worden de werkzaamheden aan de Zuidelijk Ringweg in Groningen begin januari hervat. Dat zei hij maandagavond in een gesprek met Cobouw in Heerenveen. 

“We hebben een kleine hick-up gehad, maar deze week komt een brief uit vanuit de gedeputeerden naar de Staten waarin het een en ander wordt uitgelegd met het feit erbij dat we begin januari weer beginnen”, aldus Kempenaar.  Volgens de aannemer zijn de problemen met de bouwgrond nu goed geanalyseerd en kan doorgegaan worden met het verdiepen van de rondweg: “We weten nu ongeveer waar het aan ligt.”

Het werk aan de Zuidelijke Ringweg ligt al maanden stil. Sinds afgelopen zomer is er discussie over het ontwerp van de nieuwe zuidelijke ringweg. De commissie-Hertogh moest het conflict tussen Rijkswaterstaat en Combinatie Herepoort doorbreken. Het advies van deze commissie lijkt dus tot een doorbraak te hebben geleid.

Deel dit artikel:

 1. De Groningse Staten en de gemeenteraad Groningen weten nog van niets.
  De Groningse Staten zijn di 22 jan uitgenodigd voor gesprek aan de Muntinghlaan voor de Sibrandus Stratigh MTS en wo 23 jan komen de Staten bijeen.

 2. Mooi!

  Ik denk dat goed grondonderzoek een belangrijke pijler onder dit project gaat zijn (woeha). Alleen door de grond goed in kaart te brengen kun je een juiste planning maken. Verder lijkt dit werk me helemaal niet zo ingewikkeld… het is maar een weg, immers. Daar hebben we er meer van in Nederland.

 3. Vandaag in de laatste vergadering van de Groningse Staten heeft de gedeputeerde niets naar buiten gebracht.
  Op 29 november verkondigde gedeputeerde mevr F,Graeper al zou de commissie eruit zijn met de aannemer moet eerst
  het in de Statenvergadering besproken worden en die komt wo 23 januari bijeen. En het staat nu niet op de agenda van 23 januari.Alles wat de Herepoort doet is voor eigen rekening en risico.
  Ze wisten vorige week nog steeds niet hoe er gebouwd moet worden.
  Zolang kunnen ze geen bouw planning maken.
  De 1500 m1 verdiepte weg tunnel is qua grondonderzoek nog steeds niet bekend.
  Ze moeten id op het Jullianaplein en bij het Nijverheidsplein dit onderzoeken.Ook dat is nog steeds niet bekend.
  De aannemer bracht eerst een planning van 100 m in.De Ringweg organisatie wil de gehele planning aan geleerd hebben en die is er niet.
  De verdiepte weg/tunnel is niet in de volle breedte aan te leggen.
  De verdiepte weg/tunnel is alleen betreft 1 tunnel buis Jullianaplein > Europaplein aan te leggen dan kan het verkeer daar over de 4 rijbanen en kan de noorder tunnel aan gelegd worden.
  Dat heeft financiele konsekwenties en dat moet eerst door de Staten besproken worden want de provincie is de betaler van dit werk.

 4. Hier is maar een organisatie die de financien bepaalt en dat zijn de Groningse Statenleden.
  Niet de gedeputeerde Graeper niet wethouder P de Rook en niet RWS.
  RWS begeleidt het project en controleert en het Rijk betaalt alleen de BTW van dit werk .
  De Statenleden staan voor het geld.

 5. Ik snap niet dat ze alle comments niet even lezen op het internet. Ik bedoel hier zitten veel betere professionals. Het project zou dan allang klaar zijn geweest en nog goedkoper ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *