Aannemer Ring Zuid: ‘Bouw gaat in januari weer beginnen’

Volgens George Kempenaar, directeur van bouwbedrijf Jansma in Drachten, worden de werkzaamheden aan de Zuidelijk Ringweg in Groningen begin januari hervat. Dat zei hij maandagavond in een gesprek met Cobouw in Heerenveen. 

“We hebben een kleine hick-up gehad, maar deze week komt een brief uit vanuit de gedeputeerden naar de Staten waarin het een en ander wordt uitgelegd met het feit erbij dat we begin januari weer beginnen”, aldus Kempenaar.  Volgens de aannemer zijn de problemen met de bouwgrond nu goed geanalyseerd en kan doorgegaan worden met het verdiepen van de rondweg: “We weten nu ongeveer waar het aan ligt.”

Het werk aan de Zuidelijke Ringweg ligt al maanden stil. Sinds afgelopen zomer is er discussie over het ontwerp van de nieuwe zuidelijke ringweg. De commissie-Hertogh moest het conflict tussen Rijkswaterstaat en Combinatie Herepoort doorbreken. Het advies van deze commissie lijkt dus tot een doorbraak te hebben geleid.