Zware bekerloting PKC’83, veel Groninger clubs naar tussenronde

sport
Foto Andor Heij: PKC'83 heeft gescoord tegen - Drachtster Boys.

De loting voor de tweede knock-out ronde in de noordelijke districtsbeker heeft dinsdagavond een pittig duel opgeleverd voor eersteklasser PKC’83. In Assen is de koploper van de hoofdklasse B op zaterdag, ACV, de gastheer.

De overige clubs uit de stad Groningen en Haren spelen tegen lager acterende elftallen. Hoofdklasser Be Quick 1887 gaat in een stadsderby op bezoek bij derdeklasser Groen Geel, waar nogal wat oud spelers van Be Quick actief zijn.

Eersteklasser Oranje Nassau krijgt tweedeklasser Hoogezand op bezoek. Eersteklasser VV Groningen speelt uit tegen de zaterdagafdeling van WVV uit Winschoten, dat in de vierde klasse speelt.

Eersteklasser Gorecht uit Haren speelt op de Esserberg een derby bij vierdeklasser Helpman. Tweedeklasser GVAV Rapiditas gaat naar Hoogezand voor het duel tegen vierdeklasser HS’88.

De duels worden midweeks tussen 27 en 29 november afgewerkt. Er wordt daarna een tussenronde gehouden om tot zestien clubs te komen. Daar zijn nogal wat Groninger clubs bij betrokken. De winnaar van ACV – PKC’83 speelt tegen de winnaar van Groen Geel – Be Quick 1887 en de winnaar van Oranje Nassau – Hoogezand speelt tegen de sterkste van WVV – VV Groningen.