Vijvers De Wijert worden uitgebaggerd

nieuws
alsace_france_hunawihr_433945_l

Alle vijf de vijvers aan de Hora Siccamasingel in de wijk De Wijert worden aan het eind van deze maand uitgebaggerd. Dat heeft Aanpak Ring Zuid donderdag bekendgemaakt.

Eén van de voorwaarden bij de ombouw van de zuidelijke ringweg is dat het leefgebied van beschermde diersoorten in de omgeving zoveel mogelijk in stand moet blijven. Door de vijvers uit te baggeren wordt slib weggehaald waardoor het water dieper wordt. Hierdoor ontstaat in de zomer minder kroos wat leidt tot meer insecten boven het water en dus meer voedsel voor de vleermuizen.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Waterschap Hunze en Aa’s. Op maandag 19 november beginnen beroepsvissers met het leegvissen van de vijf vijvers. De vissen worden tijdelijk verplaatst naar vijvers in de omgeving. Op 26 november beginnen de baggerwerkzaamheden die in de week voor Kerstmis afgerond moeten zijn. Overlast voor omwonenden wordt zoveel mogelijk beperkt.

Deel dit artikel: