Tientallen huizen en bedrijven zonder water in binnenstad

nieuws

Maandagmiddag zaten ongeveer honderd aansluitingen zonder water. Dat meldt het Waterbedrijf Groningen.

“Rond 11.00 uur is er een lekkage ontstaan”, meldt woordvoerder Maarten van Wieringen van het Waterbedrijf. “De oorzaak zijn naar alle waarschijnlijkheid werkzaamheden. Onze storingsmonteurs zijn inmiddels ter plaatse. Zij verwachten dat het euvel rond 15.00 uur is verholpen.”

Vervelend
Eén van de bedrijven die geen water meer heeft is ‘Broodje van Eigen Deeg’ aan de Brugstraat. “Anderhalf uur geleden is de waterdruk verdwenen”, zegt een medewerker. “Uiteraard is dat heel vervelend maar het heeft gelukkig geen grote gevolgen voor onze werkzaamheden.”

Bij restaurant Wereldburgers aan het Akerkhof zijn de problemen groter. “Wij hebben de voorbereidingen niet volledig uit kunnen voeren, en onze koffie en thee kunnen wij niet schenken aan onze klanten. We zijn wel open, maar we kunnen momenteel niet zo heel veel aanbieden.”

Kans op troebel water
Het Waterbedrijf geeft aan dat vanwege de reparatiewerkzaamheden er kans is op troebel water uit de kraan. “Mocht je hier last van hebben dan kun je het beste de kranen in huis even dichthouden”, zegt Van Wieringen. “Na een half uur is het troebele water meestal wel uit de hoofdleiding verdwenen.”