Informele vergadering nieuwe gemeenteraad

nieuws
Foto Andor Heij. Stadhuis, avond.

Deze woensdag praten de twaalf gekozen lijsttrekkers over de uitkomst van de verkiezingen. Informeel want de nieuwe raad wordt pas op 2 januari geïnstalleerd.

Dit debat is om 17 uur in de nieuwe raadzaal van het stadhuis op de Grote Markt. In het openbare debat komen de volgende onderwerpen aan de orde: hoe waardeert elke partij de uitslag voor de eigen positie, hoe kijkt elke partij in z’n algemeenheid aan tegen de uitslag, wat kan de samenstelling van het nieuwe college van B&W zijn en welke thema’s zijn belangrijk? Verder komt het voorstel van GroenLinks voor de opdracht voor de aan te stellen informateur aan de orde.

Burgemeester Peter den Oudsten is de voorzitter van het duidingsdebat. Het duidingsdebat is een informele raadsvergadering, omdat de nieuwe gemeenteraad op 2 januari 2019 wordt geïnstalleerd.

Het duidingsdebat in de nieuwe raadzaal van het stadhuis op de Grote Markt is openbaar en dus vanaf de publieke tribune te volgen. Thuis live meekijken kan ook via https://groningen.raadsinformatie.nl/.