Miljoen euro om wateroverlast op bedrijventerrein Euvelgunne te voorkomen

nieuws
Foto: GoogleMaps

Bedrijven op bedrijventerrein Euvelgunne krijgen een miljoen euro van de gemeente Groningen om maatregelen te nemen zodat regenwater niet meer in de riolering terecht komt.

Met deze subsidie wordt een investering van twee miljoen euro in de aanleg van nieuwe riolering voorkomen. Tijdens “piekbuien” wordt de riolering op het bedrijventerrein overbelast en dat gaat naar verwachting vaker voorkomen. Door regenwater bijvoorbeeld in te zetten als koelwater, spoelwater of het creëren van een waterberging wordt het regenwater anders benut.

Wethouder Joost van Keulen: ‘Deze maatregel is een mooie samenwerking tussen gemeente en bedrijfsleven. De ondernemers kunnen met gerichte maatregelen op Euvelgunne een bijdrage leveren aan het voorkomen van wateroverlast. Deze duurzame maatregelen zorgen er daarnaast voor dat het bedrijventerrein bereikbaar blijft”.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *