Hans Nijland stopt bij FC Groningen

Hans Nijland stopt aan het eind van het seizoen als algemeen directeur van FC Groningen. Dat meldt FC Groningen via de eigen website. De 58-jarige directeur is momenteel met zijn 23 jaar de langstzittende bestuurder in het betaalde voetbal. 

Hans Nijland werd directeur van FC Groningen in 1993. Onder zijn leiding werd FC Groningen een stabiele middenmoter in de eredivisie, en behoorde de FC zelfs een aantal jaar tot de subtop met deelname aan de UEFA Cup als resultaat. Het hoogtepunt onder zijn leiding was de bekerwinst in 2015. Naast de sportieve opgang was Nijland ook mede verantwoordelijk voor de verhuizing van het Oosterpark naar de Euroborg, en de ontwikkeling van het TopsportZorgCentrum. Ondanks dit alles werden de prestaties de laatste jaren iets minder.

Op de site van FC Groningen ligt Hans Nijland zijn besluit kort toe:  “Eind vorig seizoen heb ik dit al besproken met mijn gezin. Nu is het moment daar. Ik denk dat het voor FC Groningen heel goed is dat er na bijna 23 jaar iemand anders komt, die de kar gaat trekken.”