Hans Nijland stopt bij FC Groningen

Hans Nijland stopt aan het eind van het seizoen als algemeen directeur van FC Groningen. Dat meldt FC Groningen via de eigen website. De 58-jarige directeur is momenteel met zijn 23 jaar de langstzittende bestuurder in het betaalde voetbal. 

Hans Nijland werd directeur van FC Groningen in 1993. Onder zijn leiding werd FC Groningen een stabiele middenmoter in de eredivisie, en behoorde de FC zelfs een aantal jaar tot de subtop met deelname aan de UEFA Cup als resultaat. Het hoogtepunt onder zijn leiding was de bekerwinst in 2015. Naast de sportieve opgang was Nijland ook mede verantwoordelijk voor de verhuizing van het Oosterpark naar de Euroborg, en de ontwikkeling van het TopsportZorgCentrum. Ondanks dit alles werden de prestaties de laatste jaren iets minder.

Op de site van FC Groningen ligt Hans Nijland zijn besluit kort toe:  “Eind vorig seizoen heb ik dit al besproken met mijn gezin. Nu is het moment daar. Ik denk dat het voor FC Groningen heel goed is dat er na bijna 23 jaar iemand anders komt, die de kar gaat trekken.”

Deel dit artikel:

 1. We zullen zien wat voor een staartje dit krijgt, wellicht dat we volgend jaar horen dat er een investeerder is ingestapt oftewel de FC is verkocht.
  Aan Nijland z’n woord hoeven we geen waarde aan te geven dat heeft de geschiedenis wel uitgewezen.

  Iets minder? , het was al jarenlang tenenkrommend voetbal.

  Overigens Nijland weg, gaan m’n vrienden en ik weer een seizoenkaart kopen.

 2. Toen Nijland begon stond FCG in de onderste helft van het rechterrijtje en nu is dat ook het geval.
  In de tussenliggende periode degradatie, promotie, nieuw stadion, veel meer toeschouwers en veel leuke wedstrijden. En een financieel gezonde vereniging.
  De laatste jaren is het allemaal weggezakt. Of dat ook aan Nijland te wijten is lijkt me een overschatting van diens invloed.
  Hij heeft de club gereanimeerd en ervoor gezorgd dat hij een relatief gezonde club achterlaat. Dat zouden al zijn criticasters moeten bedenken wanneer ze weer eens kritiek op hem hebben.

 3. Verstandige zet, hij heeft veel goed werk gedaan. Misschien was het beter geweest om na de bekerwinst te stoppen, was het hoogtepunt. Wat er nu komt is onbekend, vriendje van Nijland?

 4. Hans bedankt! Je hebt de club uit een diep dal getrokken en ons prachtige voetballers geschonken zoals Nevland, Suarex en Tadic en natuurlijk de beker. Helaas is een volksclub niet opgewassen tegen het grote geld!
  Dank voor de mooie tijd. Hopelijk krijg je het afscheid dat je verdient. Er is geen betere dan jij.

  1. Veldmate heeft die spelers geschonken en toen Veldmate weg was kwamen er geen pareltjes meer en werd er jaarlijks dik ingeteerd op het eigen vermogen.

   En als hij zo goed is waarom kijken we dan al jaren tegen waardeloos voetbal aan, en als hij zo geweldig is waarom lopen de mensen dan massaal bij de FC Groningen weg. ( en die zijn niet weggelopen door de drogreden die de heldere en klip en klare Nijland oplepelt.

   FC Groningen krijgt in elk geval weer 5 nieuwe seizoenkaarthouders bij, die jaren zijn weg geweest.

   1. Ik denk dat je de rol van Veldmate overschat.
    De beste voetballer van FC Groningen ooit is bij toeval ontdekt bij de tegenstander van een speler die werd gevolgd. Dat is helemaal geen schande. Zo gaat het veel vaker.
    Het is nu veel moeilijker geworden om nog interessante spelers te scouten. Alle talenten uit Scandinavie en Zuid-Amerika zijn veel eerder in beeld bij clubs die veel interessanter zijn voor talenten. FCG komt alleen maar in aanmerking voor het derde garnituur. Dat is niet de schuld van Nijland of van de scouting.
    De beker is niet gewonnen als gevolg van doordacht beleid maar was toeval. Een hele gunstige loting en een goede wedstrijd leidden tot de bekerwinst.

   2. Veldmate heeft één keer geluk gehad maar Veldmate heeft niet één speler gehaald maar vele dat vergeet je gemakshalve maar even. ( waarvan vele zeer goede spelers, hij is bij Ajax niet voor niets nu ‘de man’ voor internationale scouting )
    Wat de derde garnituur aan gaat dat klopt maar die moet je helemaal niet halen, dat bv een Pohl gehaald werd is lachwekkend terwijl iedereen zegt niet doen deden Nijland en Jans precies het tegenovergestelde. ( je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te zien dat hij er helemaal niets van kan )
    De beker was inderdaad een gevalletje van goede wind vangen het voetbal was onder van der Looi uiterst saai en berekend.

   3. Veldmate heeft ook vele mislukkingen op zijn naam staan. Of beter gezegd: hij is met een heel team van mensen medeverantwoordelijk voor goede en slechte aankopen. Dat hij het opvallend goed heeft gedaan en daardoor voor het succes van Nijland heeft gezorgd lijkt me veel te veel eer.
    FCG doet het wat dat betreft niet beter of slechter dan andere clubs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *