GemeenteBelangen het Hogeland wil studentencampus in Adorp

nieuws
Foto: GemeenteBelangen het Hogeland

GemeenteBelangen ‘Het Hogeland’ komt in haar verkiezingsprogramma met een mogelijke oplossing voor het tekort aan studentenwoningen in de Stad: Een studentencampus in Adorp.

“Interessant zou zijn om te kijken of Het Hogeland een campus kan ontwikkelen voor de overlopende studentenstad Groningen, Zernike ligt bijna in Het Hogeland! Ook beschikken we over bovengemiddeld veel stations,” zo valt te lezen in het verkiezingsprogramma van de partij.

Net als de gemeente Groningen gaan ook de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond op 1 januari 2019 fuseren. Zij gaan samen verder als gemeente Het Hogeland.

Deel dit artikel:

 1. “Zernike ligt bijna in ‘t Hoge Land.” Daar moesten we dan maar eens wat aan doen. Leg de gemeente grens een stuk noordelijker om ongewenste ontwikkelingen door opportunistische gemeenten om Groningen te ontmoedigen.

 2. Grapje zeker, dit kan je toch niet serieus nemen.
  Studentencampus in Adorp. Denken jullie echt dat studenten willen wonen in Adorp?. Ik wil daar al voor geen goud willen wonen. Slaapdorp

 3. Goed plan. Adorp is een fijn dorp. En binnen tien minuten fietsen zit je op Zernike. Maar waar te bouwen?

  Tussen Adorp, provinciale weg, Harssens en spoor, ligt een halve vierkante kilometer waar je zou kunnen bouwen. Ten westen van de provinciale weg ligt een te fraai cultuur-historisch gebied. En ten oosten van het spoor de Koningslaagte.

 4. Gewoon vanaf komend schooljaar een numerus fixus voor zowel de RUG als de Hanzehogedroomfabriek in gaan stellen, tot er een aantal van tussen de 15.000-17.500 studenten is bereikt. Voorbij zijn dan alle problemen van huisvesting, te weinig sociale huurwoningen (te) dure koopwoningen voor de lagere- en middeninkomens. De kamerverhuur zal haar prijzen aan gaan passen waardoor ook de trollenhokken goedkoper gaan worden, de stad minder druk, verkeer- en vervoerproblemen lossen zichzelf op, enz.enz.

  Waarom moeilijk doen als het makkelijk en zonder kosten kan.

  Spijtig genoeg is er geen enkele partij met ballen te vinden welke op durft te staan om deze nu al jarenlang durende studentenellende in deze stad in de gemeenteraad aan te kaarten. Off the record heb ik enkele partijleden van een 2-tal partijen hier op aangesproken en allen zeggen dat zij dit niet durven te openbaren, omdat deze bang zijn om als paria bestempeld te worden.

  Lang leve de democratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *