Geen besluit over gratis ophalen grofvuil

Het grofvuil in Groningen moet vanaf januari weer gratis opgehaald worden. Dat vindt een grote meerderheid van de raadsfracties. Of het doorgaat, is onduidelijk.

De partij Stad en Ommeland wil dat de gemeente nu alvast begint aan de voorbereiding. Het stadsbestuur en de gemeenteraad zien dat niet zitten. Zij willen wachten tot na de installatie van de nieuwe raad, dus na de gemeenteraadsverkiezingen. Tot het jaar 2012 werd het grofvuil tweemaal per jaar gratis afgehaald, sindsdien moet de Stadjer ervoor betalen.

Bovendien wil wethouder Joost van Keulen een besluit hierover niet los zien van een ander plan, zoals de invoering van Diftar. Dat is een systeem waarbij per huishouding wordt geregistreerd welke soorten afval wordt aangeboden.

Deel dit artikel:

 1. Joost van Keulen draait een eigen arrogante programma terwijl de feiten bij eerdere proeven al zijn vastgelegd bv deze:

  Diftar leidt tot toename van het illegaal dumpen van afval en tot allerlei manieren om zonder te hoeven te betalen van het afval af te komen, waardoor hogere kosten het gevolg zijn. In diftargemeente Deventer worden daarom sinds 2017 alle 1300 openbare afvalbakken vervangen omdat er huisvuil en afval van ondernemers in terecht komt’

  https://www.destentor.nl/deventer/volle-afvalbak-in-deventer-nu-zelf-bij-het-oud-vuil~a3492f30/

  Daar heb je dus geen tijd voor nodig om over na te denken, tenzij je andere belangen hebt.

 2. De nieuwe raad kan prima besluiten om het gratis ophalen van grof vuil weer in te voeren. Dan kan het per 1 januari 2019 een feit zijn. Evenals het afschaffen van de hondenbelasting.
  Het verband met diftar dat de wethouder legt is natuurlijk onzin.
  Diftar is het betalen voor de hoeveelheid huishoudelijk afval dat je niet scheidt. En heeft niets met grof vuil te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *