Eis van 240 uur werkstraf voor mishandeling Vindicat

nieuws
Foto: Erick Bakker

Justitie eist in hoger beroep een werkstraf van 240 uur tegen de 25-jarige Wouter B. uit Amsterdam. Hij stond donderdag terecht voor het gerechtshof in Leeuwarden, vanwege mishandeling van een medestudent van studentenvereniging Vindicat.

B. ging tijdens de introductieperiode in augustus 2016 in het Vindicat-pand op de Grote Markt met zijn voet op het hoofd van zijn slachtoffer staan. Die liep daardoor hersenletsel op.

De verdachte werd vorig jaar door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot één dag cel en een werkstraf van 240 uur. Hij ging in hoger beroep omdat hij vond dat hij ten onrechte veroordeeld was: hij had namelijk niet de intentie om zijn slachtoffer letsel toe te brengen.

Deel dit artikel:

  1. Hij had niet de intentie om letsel toe te brengen. Moest hij zeker van zijn advocaat zeggen. Straf is veel te laag vind ik. Omdat de persoon waarbij hij het heeft gedaan levenslang invalide is en daardoor zijn hele leven gestraft wordt.

  2. De advocaat van de rooie dak duivel heeft een paar extra uren te declareren maar het zal niet veel helpen, als je op iemand z’n hoofd gaat staan dan kan je weten dat dit tot letsel kan leiden.

  3. Hij heeft dit moedwillig gedaan, op de radio was te horen dat hij het slachtoffer een lesje zou leren. Opsluiten voor de eerste 25 jaar. Maar ja, D66 rechters he, en paps heeft knaken zat dus die bral komt er TE gemakkelijk van af. Helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *