Tankstations in Groningen verkopen B7, E5 en E10

Sinds deze week verkopen tankstations in de stad geen diesel en Euro 95 meer maar B7 en E5. Een station aan de Helperzoom was één van de eerste tankstations die de nieuwe namen liet zien.

Vorige week werd bekend dat tankstations in Europa een eenduidige benaming moeten gebruiken voor de brandstoffen die ze verkopen. Reden hiervoor is de onduidelijkheid. Euro 95 wordt in Duitsland verkocht als Super Bleifrei, in Frankrijk als Sans Plomb 95 en Senza Piombo is de Italiaanse naam. Om dit op te heffen moeten pomphouders allemaal dezelfde naam hanteren.

Daarom gaat diesel voortaan als B7 door het leven en Euro 95 heet E5 of E10. Inmiddels zijn de nieuwe namen op alle tankstations in de stad doorgevoerd. Die aan de Helperzoom was één van de eersten. Mensen die gaan tanken hoeven overigens niet direct in paniek te raken. Behalve de nieuwe naam blijft ook de oude naam voorlopig nog op de tanks staan.