Politie schiet persoon neer vlakbij stadhuis (update)

De politie heeft woensdagochtend om 10 uur in een woning aan de Tussen Beide Markten geschoten op een man. Hij is daarbij gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

De 44-jarige bewoner was legaal in het bezit van een vuurwapen. Agenten hadden echter de opdracht om het wapen in te nemen omdat hij kortgeleden betrokken was bij een ruzie. Hij zou ook zijn vriendin met het wapen bedreigd hebben, aldus getuigen. In de woning ontstond een situatie waarbij de agenten zich genoodzaakt voelden om te schieten.

De recherche is bezig met een onderzoek naar de toedracht van het incident. De straat is daardoor afgezet.

Rond 10.45 uur vertrok de ambulance met het slachtoffer richting het ziekenhuis:

Deel dit artikel:

 1. Er stond zoals gewoonlijk weer veel te veel politie nutteloos toe te kijken waarvan ook een paar exemplaren die geen enkele fitheid test door zouden komen en aan zwaar overgewicht leiden. ( en daar kan jezelf wel degelijk wat aan doen i.d.p.v. klagen bij die grijze duif van de politiebond die zelf ook aan overgewicht leidt )

  1. Het is inderdaad opvallend dat er bij incidenten altijd een grote hoeveelheid politie komt opdraven waarvan een groot deel geen enkele functie heeft en met de handen in de zakken staat rond te kijken.
   Ik vind het ook heel wonderlijk dat mensen niet hun eigen verantwoordelijkheid nemen en er voor zorgen dat ze in topconditie wanneer ze zo’n baan hebben. Daar heb je je werkgever niet bij nodig.
   De situatie met Sergio Padt dat hij mede niet werd geselecteerd doordat hij niet topfit was is ook verbijsterend. Kennelijk beseffen ze niet wat hun vak vereist. Heel dom.

   1. Goed lezen Jan i.d.p.v. de taal nazi uit te hangen.
    Feitelijk gezien heb je niks in te brengen, en dan ga je maar op taalfouten letten om je frustraties te uiten, voor de rest een erg warrige reactie waar aantoonbaar geen zak van klopt.

   2. Best Jan, moet je speciaal chef zijn om te constateren dat er veel te veel politie bij staan? , ik weet uit eigen ervaring na een aanrijding dat er welgesteld 8 agenten een dik uur hebben staan te koekeloeren.
    Zes daarvan waar met elkaar aan het praten over koetjes en kalfjes en daar sta je dan als belastingbetaler tussen.

 2. De man was legaal in het bezit van een vuurwapen en agenten hadden de opdracht gekregen om dat in te nemen. Eenmaal in de woning, aan de straat Tussen beide Markten, ontstond er rond 10.00 uur vanochtend een situatie waarbij de agenten ,,zich genoodzaakt voelden om te schieten”, verklaart de politie.
  Het wapen moest worden ingenomen omdat de man recent betrokken was geweest bij een ruzie. Of dat een ernstig incident was waarbij geweld aan te pas kwam, kan de politiewoordvoerder niet zeggen. ,,Er kan al heel snel besloten worden om een wapen in te nemen. Iemand die legaal een wapen bezit, moet van onbesproken gedrag zijn. Daar nemen we geen risico’s mee.”

  Als je voor een geweld incident word veroordeeld word behalve je d.n.a. ook je schietvergunning nietig verklaard, dus het slachtoffer moest het weten. Ook kan hij tijdens een ruzie iemand bedreigd hebben met woorden zoals ‘ik ga je neerschieten’ dat kan ook voldoende zijn voor inbeslagname, deze kan echter weer worden opgeheven wanneer de rechter anders oordeelt.
  Overigens terecht dat deze regels scherp zijn.

 3. In het verleden werden agenten in spe beoordeeld op uitstraling en geestelijke- en fysieke geschiktheid. Sinds men dat heeft laten varen en men aspirant agenten als afspiegeling van de maatschappij is gaan selecteren, is niet enkel het respect, maar ook fysieke uitstraling verdwenen, om plaats te maken voor als Peppi en Kokkie uitziende agenten en agentes, met dito geestelijke vermogens.

  1. Misschien ook omdat het een klotebaan geworden is. Vroeger kon een agent optreden en hadden ze daardoor respect (vreselijk woord). Waarmee ik er niet pleit voor agenten dat bij het minste of geringste de wapens trekken. Geen Amerikaanse toestanden a.u.b.

   Maar nu zitten ze zelf wel heel snel als verdachte voor een rechter. Kan me voorstellen dat als er iemand met een groot mes op je af komt stappen dat je naar je vuurwapen grijpt.
   En tegenwoordig wordt ze door met smartphones uitgeruste roedel hyena’s bij optreden/inzet het bloed onder de nagels vandaan gehaald. Om vervolgens via sociale media landelijk te kakken worden gezet.
   Misschien niet lang nadat je als agent aan een voordeur nabestaanden moest vertellen dat een geliefde er eind aan heeft gemaakt. Ik geef het je te doen.

   De beloning is daarbij ook matig. Denk dat een in rood autootje rijdende buitendienst medewerker (in oranje pak) van de gemeente voor zijn luizenbaantje al snel meer betaald krijgt. Krijgen voor het sloffen al gauw modaal; zeker als ze een MBO opleiding in de richting van boomonderhoud hebben.

   Je hebt ongetwijfeld eikels onder de dienders; en lui met een te hoog BMI, maar door de bank genomen neem ik mijn pet voor ze af.

   1. Hangt er van af. Die van die spotjes met Humberto Tan (boerenleenbank)? Daar wil ik best door genomen worden.

    :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *