Onderzoek naar zelfstandig onderwijs in Stad

De PvdA wil een onderzoek naar de verzelfstandiging van het openbaar onderwijs in Groningen. ‘Wij krijgen signalen dat zeggenschap van ouders en personeel beter kan’, zegt fractievoorzitter Carine Bloemhoff.

Het openbaar onderwijs werd 10 jaar geleden verzelfstandigd. ‘Het was de bedoeling dat de leerkrachten en ouders op de scholen zelf meer te zeggen zouden krijgen en de besturing beter zou worden. Wij vragen ons af of deze doelen wel bereikt zijn, zegt PvdA-raadslid Maarten van der Laan . ‘OOG is verantwoordelijk voor goed openbaar onderwijs voor alle kinderen. Leerkrachten, kinderen en ouders hebben geen baat bij intern gedoe, wel bij een goede school. Juist in deze tijd met lerarentekorten, scholen die opgeknapt moeten worden en toenemende tweedeling in het onderwijs.’

Het  Openbaar Onderwijs Groningen besloot vorige week een interim-bestuurder aan te stellen, de huidige voorzitter Theo Douma zou niet goed functioneren. ‘In hoeverre wordt aan de doelen van de verzelfstandiging voldaan? En hoe kan het de komende jaren beter? Dat moet wat ons betreft worden onderzocht’, aldus Bloemhoff.

 

Deel dit artikel:

  1. Het is wel duidelijk dat bloemhof ineens met de verkiezingen voor de deur van zich laat horen.
    Moet je je wel afvragen wat ze de afgelopen jaren dan gedaan heeft. Niets helemaal niets.
    Zoals de hele fractie van de PvdA trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *