Ombudsman kapittelt bereikbaarheid DUO

De Nationale Ombudsman trekt opnieuw aan de bel bij minister van Engelshoven (OCW) over de slechte bereikbaarheid van de in de stad gehuisveste Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). De gemiddelde wachttijd is weer meer dan een half uur geworden.

Het is de tweede brief van de ombudsman in één maand tijd. Waar de capaciteiten in 2017 met een gemiddelde wachttijd van 5 minuten op orde gebracht leken te zijn, staat de gemiddelde wachttijd in en na de zomer van 2018 weer op meer dan een half uur. De opnieuw oplopende wachttijden zijn het gevolg van meer internationale studenten die bellen met vragen.

In reactie op de eerste brief van de Ombudsman schreef de minister dat zij pas in het voorjaar van 2019 kan weten of er geld is om het telefoonteam van de DUO te versterken. Tussentijds zouden het aantal vragen van studenten ‘wel afnemen’.

Deel dit artikel: