Meerwegbrug met groot materieel teruggeplaatst

nieuws
Foto: Joey Lameris - 112groningen.nl

Onder grote belangstelling is vrijdagmiddag het brugdek van de Meerwegbrug in Haren teruggeplaatst. Voor de terugplaatsing werd groot materieel ingezet.

Drie weken geleden werd het brugdek verwijderd vanwege noodzakelijke renovatiewerkzaamheden. Vrijdagmiddag rond 13.00 uur was het moment daar dat het beweegbare gedeelte van de brug weer terug werd geplaatst. Hiervoor werden twee grote hijskranen ingezet. De machinisten van deze kranen werden door tientallen toeschouwers en belangstellenden nauwlettend in de gaten gehouden. Korte tijd later kon de aannemer melden dat de operatie geslaagd was.

De bedoeling is dat zaterdagavond om 23.00 uur de brug weer in gebruik kan worden genomen door weg- en scheepvaartverkeer. Tot die tijd vinden er op en rondom de brug nog kleine werkzaamheden plaats en wordt de installatie getest.

Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Deel dit artikel: