“Meer invloed studentenpartijen op huisvesting”

Een studentenpartij moet een zetel krijgen in het Akkoord van Groningen. Dat vinden de studentenpartijen GSb, SOG, Lijst Calimero, Lijst STERK, DVS en de fractie van Student en Stad.

Aanleiding is een hoorzitting woensdag in het Stadhuis over de huisvestingsproblematiek voor internationale studenten. De studentenpartijen roepen de gemeente en de Colleges van Bestuur van de RUG en Hanzehogeschool op om tot een structurele oplossing te komen, en niet naar elkaar te wijzen.

De partijen willen betrokken worden bij een convenant dat de problemen beter in kaart moet krijgen. Die toezegging kwam er woensdag niet. De studentenpartijen vragen de gemeente en de bestuurscolleges hun verantwoordelijkheid te nemen, en ze willen die verantwoordelijkheid graag delen.