Mattias Gijsbertsen (GroenLinks) wil graag een tweede termijn als wethouder

nieuws
Foto: Gemeente Groningen

Hoewel Mattias Gijsbertsen dit jaar geen lijsttrekker is voor GroenLinks in Groningen, stelt hij zich wel beschikbaar voor een tweede termijn als wethouder. “Grote veranderingen hebben een lange adem nodig; ik zou mijn werk in de gemeente daarom graag nog een periode voortzetten.”

De 33-jarige Gijsbertsen besloot in mei om geen lijsttrekker voor zijn partij tijdens de raadsverkiezingen van 21 november. Maar een tweede termijn als wethouder slaat hij niet af:”Ik heb de afgelopen jaren veel mooie dingen in beweging kunnen zetten. Bijvoorbeeld als het gaat om de aanpak van armoede, verbetering van de gezondheid en de overgang naar groene energie.” Glimina Chakor, de lijsttrekker voor GroenLinks voor de aankomende verkiezingen, zegt blij te zijn met het besluit van Gijsbertsen: “Ik ben blij dat Mattias wethouder wil blijven. Hij heeft de afgelopen jaren als wethouder veel voor elkaar gebokst. voortzetten.”

Gijsbertsen is sinds 2014 wethouder, met onder andere de portefeuilles Duurzaamheid, Sociale Zaken, Jeugd en Volksgezondheid.