Martini Ziekenhuis biedt nieuwe behandeling ‘jonge versleten knieën’

nieuws
foto: Bob de Vries

Het Martini Ziekenhuis biedt een nieuwe behandelmethode voor ernstige slijtage van de knie. Het gaat om kniedistractie, oftewel het uitrekken van de knie met een aan beide zijden van het gewricht geplaatst frame.

Het frame zit met botpennen vast aan het boven- en onderbeen. In de ruimte die ontstaat, maakt het lichaam een nieuw kraakbeen en botweefsel aan. Het resultaat voor de patiënt is een sterke en langdurige vermindering van pijn en bijna altijd verbetering van functie.

Kniedistractie kan daarmee het plaatsen van een knieprothese 5 tot 10 jaar uitstellen. Dat is vooral belangrijk voor jonge mensen, omdat zij over het algemeen actiever zijn waardoor een kunstknie sneller slijt, terwijl ze er juist lang gebruik van moeten maken.Het Martini Ziekenhuis is de enige aanbieder van deze behandeling in het Noorden van Nederland.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *