Hoorzitting in stadhuis over huisvesting internationale studenten

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De Groningse gemeenteraad houdt woensdagmiddag een openbare hoorzitting en een rondetafelgesprek over de huisvesting van internationale studenten in Groningen. Aanleiding is de ophef van de afgelopen weken het woningtekort voor deze studenten in de Stad.

Vertegenwoordigers van onder meer het college van B&W, de RUG, de Hanzehogeschool en de Stichting Studenten Huisvesting krijgen tijdens deze hoorzitting, een initiatief van SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk, steeds vijf minuten om hun kijk op de zaak te vertellen. Omdat het formeel een bijeenkomst van de raadscommissie Ruimte en Wonen van de gemeenteraad is, kunnen de leden van deze commissie daarna vragen stellen. Daarna is er een rondetafelgesprek met de aanwezigen onder leiding van burgemeester Peter den Oudsten.

De hoorzitting start woensdagmiddag om twee uur en duurt tot ongeveer vijf uur. De zitting is openbaar en dus door iedereen bij te wonen. Tevens wordt de hoorzitting live uitgezonden.

Deel dit artikel:

 1. Beetje vreemd, dat er nog nooit geen hoorzitting is geweest over de reguliere sociale huursector, wegens dit woning te kort.

  SP staat voor Studenten Partij

 2. Why do foreign students study at the university in Groningen and live in Peize?

  Groningen weet, uit de OOG-media, dat internationale studenten uit het buitenland in Groningen zeer moeilijk een betaalbare woonruimte kunnen vinden. Ook hebben vele afgestudeerden van de universiteit in Groningen, in mijn visie, niet een goed perspectief op de arbeidsmarkt.

  Geen werk, geen woning

  De kans op werk is, in mijn visie, bij bepaalde studies van de Rijksuniversiteit Groningen niet bijzonder groot. Dat blijkt, in mijn visie, uit de website http://www.studieperspectief.nl en uit de studiebijsluiters op de website http://www.studiekeuze123.nl . Afgestudeerden in Groningse studies als sociologie, psychologie, ruimtelijke wetenschappen (sociale geografie, spatial sciences), filosofie, politicologie, bestuurskunde, culturele wetenschappen et cetera hebben, in mijn visie, niet een goed vooruitzicht op een baan. Zij zijn na het afstuderen, in mijn visie, aangewezen op een bijstandsuitkering. Dat betekent, in mijn visie: geen huis kopen. Dat betekent, in mijn visie: zeer moeizaam en zeer langdurig zoeken naar een betaalbare sociale huurwoning.

  Konijnenhok

  De universitair afgestudeerden zonder werk zitten, in mijn visie, zeer langdurig vast in het konijnenhok dat we in Groningen, in mijn visie, een studentenwoonruimte noemen. Door de universitair afgestudeerden zonder werk (sociologie, psychologie, ruimtelijke wetenschappen (sociale geografie, spatial sciences), filosofie, politicologie, bestuurskunde, culturele wetenschappen etc.) in Groningen stagneert, in mijn visie, de woningmarkt voor studenten. En dat bredere verschijnsel heeft, in mijn visie, helaas ook gevolgen voor de internationale studenten uit het buitenland.

  Modeverschijnsel

  Nog meer bouwen voor de internationale studenten uit het buitenland is, in mijn visie, geen oplossing, want de komst van deze studenten is, in mijn visie, een modeverschijnsel. De vele internationale studenten uit het buitenland gaan, in mijn visie, binnenkort weer snel naar een andere studiestad. Bijvoorbeeld: Bremen, Hamburg, Gent, Antwerpen of het gezellige Maastricht. En gelijk hebben, in mijn visie, de internationale studenten uit het buitenland! Want de kans op werk is, in mijn visie, bij bepaalde studies (sociologie, psychologie, ruimtelijke wetenschappen (sociale geografie, spatial sciences), filosofie, politicologie, bestuurskunde, culturele wetenschappen etc.) van de Rijksuniversiteit Groningen niet bijzonder groot.

  Kom naar Peize

  De internationale studenten uit het buitenland zijn slim genoeg, in mijn visie, om door de marketing van universitaire studies van de Rijksuniversiteit Groningen heen te prikken. (kijk op: http://www.studieperspectief.nl en http://www.studiekeuze123.nl ). Or come to Peize near Groningen in the Netherlands! Foreign students in Groningen. No job. No home. Kom naar Peize! In mijn visie, dus: Peize!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *