FIOD doorzoekt panden in Stad

nieuws

De FIOD heeft dinsdag in een onderzoek naar corruptie bij een uitzendorganisatie vijf panden doorzocht, waarvan twee in Groningen. De andere panden bevinden zich in Zandvoort en Amsterdam.

Volgens de FIOD zou een voormalig bestuurder van het uitzendbureau voor tonnen aan steekpenningen hebben ontvangen. Hij werd daarbij geholpen door twee medeverdachten. Ook de eigenaar van een subsidieadviesbureau wordt verdacht van betrokkenheid. Die zou het bestuurslid hebben betaald om opdrachten te kunnen krijgen.

De bestuurder zou tussen 2014 en 2016 voor ruim een miljoen euro aan zakelijke onkosten bij de uitzendorganisatie hebben gedeclareerd. Dat gebeurde gedeeltelijk met valse facturen. De FIOD heeft beslag gelegd op bankrekeningen, een auto en dure horloges.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *