Alles is appel op Appelfeest

nieuws

Sap, cider, Heel Groningen Bakt, dr. Appel en meer op zondag 14 oktober op het terrein van Toentje in de Oosterparkwijk tijdens de tweede editie van het Appelfeest. Dit ter voorkoming van verspilling en ter ere van deze veelzijdige vrucht.

Van 11 tot 17 uur kunnen bezoekers hun appel- (of peren)oogst inleveren om te laten persen tot houdbaar sap of afgeven om te laten verwerken tot cider. Daarnaast is er een uiteenlopend appelprogramma voor jong en oud. Bij Dr. Appel kunnen de appeldokters van de Pomologische Vereniging en de Vrienden van het Oude Fruit een poging wagen je appels te determineren. Er is een Appelmarkt met kramen van Doggerland Craft Cider, Kwekerij de Baggelhof, Landschapsbeheer Groningen, Velt Groningen, Greendreamster, Waddenvarkens, De Voetspot Groningen en Foodbattle Groningen.

De jongere bezoekers kunnen hun eigen smoothie bij elkaar trappen op de Blender Bike of zich fris en fruitig laten schminken.

Deel dit artikel: