1F: Eerste zege Stadspark, nederlaag GRC Groningen

Foto Andor Heij: SC Stadspark - SWZ Sneek

SC Stadspark pakte de eerste zege van het seizoen in de eerste klasse F op zondag. Thuis werd vanmiddag SWZ Sneek met 3-1 verslagen.

Romario Tjong-A-Sie opende op slag van rust voor Stadspark de score door een bal die terug kwam van de paal binnen te tikken: 1-0. Beide ploegen hadden daarvoor een paar mogelijkheden gehad.

Het sterker geachte SWZ Sneek kwam na de pauze op 1-1 door Jorn Wester. De slotfase was voor Stadspark. Een vrije trap van Michel Boonstra werd door Cedwin Tel na 85 minuten raak gekopt. Na een overtreding op Youri Kleve binnen de beruchte lijnen, was het Kleve zelf die van elf meter scoorde: 3-1. Tel knalde nog een vrije trap op de lat.

Stadspark trainer Germain Beck was een tevreden man: “Dit is loon naar werken en met ons eigen spel. Vol er op, vol gas en niet inzakken, maar volop druk zetten naar voren en zien waar het schip strand. Dit is ook het spel wat de jongens willen spelen”.

In dezelfde klasse verloor GRC Groningen uit bij Noordster met 1-0. Stadspark is met vier punten uit vier wedstrijden achtste. GRC heeft drie punten en staat twaalfde.