Zeespiegelstijging laat provincie niet onberoerd

nieuws

Volgens onderzoekers van het waterkundig instituut Deltares zal de zeespiegel mogelijk sneller stijgen dan tot nu toe werd aangenomen. De Geodienst van de RUG maakt met bovenstaand kaartje duidelijk wat er gebeurt met Nederland bij 1,80 meter zeespiegelstijging. Voor het ommeland ziet dat er minder goed uit.

De onderzoekers denken dat de Nederlandse zeespiegel in 2100 met één tot twee meter kan zijn gestegen als de aarde maximaal twee graden opwarmt.

Mocht de opwarming twee keer zo groot worden dan kan de Noordzee-spiegel tot drie meter stijgen in 2100 en een eeuw later tot acht meter.

Deel dit artikel:

 1. ben ik blij dat ik in Stad woon, en ook nog wel één hoog, hou ik m’n voeten wel droog. Zuln al die knakkers oet Westen hier wel noar tou wiln komen, eerst ons gas opmaken, geld verbrassen en dan zeker ook nog landjepik, schee toch oet

 2. Dan is de aardbevingsproblematiek ook direct opgelost.

  Al Gore liet een soortgelijke landkaart van Nederland al zien tijdens zijn film ‘An Inconvenient Truth’. Toen werd er nog smalend om gelachen. De verschijnselen van de klimaatverandering, zoals wij deze tegenwoordig kennen, hadden we toen ook nog niet.

  Al Gore had gelijk!

  1. Als de zeespiegel zou stijgen ja ..
   Maar die stijgt niet ….
   Pure volksverlakkerij en geldklopperij en bangmakerij …

   Koning Willem-Alexander zei in de Troonrede onder andere dat we iets moeten doen aan het klimaat en dat de klimaatwet die momenteel wordt voorbereid, er moet komen.

   Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet noemde deze wet in RTL Late Night één van de meest waanzinnige maatregelen die nu voorgenomen zijn.

   Zelfs als je zou geloven dat de mens grote invloed zou hebben op het klimaat – wat zeer omstreden is – dan zou het effect van al die maatregelen 0,00007 procent zijn, aldus Baudet.
   Groene gekte

   “En de kosten die daarmee gepaard gaan zijn absurd,” voegde hij toe.

   “Dit is allemaal onderdeel van de groene gekte,” zei hij. “Gezinnen moeten straks 20.000 euro gaan betalen aan warmtepompen. Waar moeten mensen dat geld vandaan halen?”

   Hij merkte verder op dat de energierekening als gevolg van de nieuwe klimaatwet met honderden euro’s zal stijgen, terwijil de CO2-concentratie niet wordt teruggedrongen.
   Altijd

   “Dat is de absurditeit,” klonk het.

   Baudet zei zelf niet te geloven in de menselijke invloed op het klimaat: “Er is altijd klimaatverandering geweest.”

   “In 1850 is er een Kleine IJstijd geweest en daarna is het klimaat als gevolg van natuurlijke oorzaken wat warmer geworden,” zei hij.

   Op dit moment maken de wetenschappers zich zorgen over de komende 100 jaar …het zonneminimum/ maximum wat een cyclus heeft van 11 jaar is veel te vroeg begonnen en de zon is ( zogezegd) dood .
   Veel eerder dan de 11 jarige cyclus .
   Men is bang voor een komende nieuwe KLEINE ijstijd die alles te maken heeft met het natuurlijk proces en cyclus met de nodige fluctuaties die al miljardenjaar onderdeel is van dit zonnestelsel ..
   Het feit is dat Nederland zakt.
   Dat het gevolg “rücksichtslos” oppompen van 200 miljard kuub gas de afgelopen 60 jaar zijn sporen zal nalaten in ons land en wel specifiek in onze provincie dat mag duidelijk zijn .
   Het gas zat onder de grond met een atmosferische druk van bijna 400 atmosfeer waar ondertussen nog iets van 80/90 bar is overgebleven.
   U moet niet denken ..we stoppen er NU mee dan zijn de aardbevingen afgelopen en zal het land niet meer zakken.
   Lulkoek .!!
   Het land zal de aankom ende tientallen jaren nog verder in slinken, en er zullen nog vele aardbevingen volgen .
   We zullen afgescheept worden met een schijntje .terwijl de stinkend rijke multinationals ( zie troonrede) er weer miljarden bij krijgen .
   WIE IS HIER NU GEK ?
   Ga verhuizen ..of koop een woonboot “op het droge desnoods|” kent U het verhaal van Noah ?/
   Het land zakt ..de dijken zakken mee…
   Deze moet men ophogen ..en wel met prioriteit 1 NU ..voor het te laat is .
   Zet er grotere gemalen neer ..want het wegpompen van het overtollige water zal straks een probleem geven .
   Of ..geef de provincie domweg op.. en laat de mensen verpieren ..( het zijn toch maar Groningers) ..
   U wilt niet weten met wat voor doemscenario’s men rekening houd ( dat is allemaal geheim).
   Ondertussen laat men de “domme “..burger betalen ..
   Terwijl er geld plenty is .
   Manipulatie ..hersenspoeling ..mainstream media ..
   Lieg ze voor en geef ze hun vertier ..( het volk).
   Brood en spelen ..is het gezegd ..
   Google maar . ( zolang dit nog kan) ..

   1. Dat er een zekere klimaatverandering aan de gang is, daar kan je toch niet je ogen voor sluiten. Kijk naar de noordpool. De droogte en de depressies in tal van werelddelen. We verbreken record op record. Warmterecords, Koude records. Sneeuw in Zuid-Spanje. Dit is geen incident, maar een structurele teloorgang. Maar, dat je daar als een klein landje als Nederland enig verandering in aan kan brengen, daar ben ik het wel mee eens. Het lijkt mij ook al te laat. Hoewel de ozonlaag al wel aan het herstellen is. Dit door het terugdringen van het aantal cfk’s.

    Wat betreft de bodem van Groningen, die is al gigantisch kapot. Het zou mij niet verbazen, als er ergens een geheim rapport opgeborgen ligt met een scenario in het geval van sinkholes. Dat onder water staan in Noord-Groningen is ook het gevolg van de verzakking. De aardbevingen tonen dit immers aan.

 3. Pijlman krijgt alweer natte dromen, die is al druk aan het dromen over een nieuwe studierichting voor zijn Hanzehogedroomfabriek. Al met al zou het Deltaplan 2.0 een mooie opsteker voor de BV Nederland kunnen gaan worden en voor Groningen een leuk werkgelegenheidsproject.

 4. Wat een onzinkaart! Sommige delen van Nederland liggen nu al beneden zeespiegel en daar heeft men toch ook droge voeten. Door een uitgekiend stelsel van sloten, kanalen en meren.

  En daarnaast heeft zélfs de stad Groningen wat ‘hoog’ zou liggen een flinke waterberging, zelfs meerdere, om droge voeten te houden.

 5. Volgens mij kunnen Nederlanders prima dijken bouwen (en verhogen en versterken).

  Vele malen goedkoper dan de nutteloze energietransitie die het politieke criminele tuig ons op dictatoriale wijze wil opleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *